El futur de l’agricultura. The Economist. Technology Quarterly

Technology Quarterly ha publicat en el 2on trimestre 2016 un ampli treball periodístic sobre el futur de l’agricultura. Segons Geoffrey Carr “si l’agricultura ha de continuat alimentant el món, cal que esdevingui el més semblant possible a una fàbrica. Afortunadament això ja està succeint”

Tot seguit exposem alguns comentaris sobre el contingut de l’article, però podeu accedir a l’article complert en anglès al següent enllaç: THE FUTURE OF AGRICULTURE

Comentaris sobre l’article “The future of agriculture”

L’agricultura està esdevenint una de les àrees productives més estretament vinculades als desenvolupaments tecnològics més avançats. Aquest fet està en bona part incentivat per la necessitat de donar resposta a alimentar a tothom i alimentar millor a una humanitat que es preveu estigui formada per 9.700 milions de persones al 2050.

L’article ens endinsa en l’aplicació de biosensors per regar, obtenint-se uns estalvis d’aigua sorprenents, així com al conjunt d’eines de l’agricultura de precisió que ens permet ajustar al màxim els inputs –a més de l’aigua- amb avantatges econòmiques i mediambientals. Els drons i els satèl·lits faciliten la teledetecció de les condicions i necessitats dels conreus. Alhora la tecnologia GPS incorporada a la maquinària agrícola esdevé un factor de precisió i eficiència, alhora que millora les condicions de treball de l’agricultor.

S’exposa com el coneixement de l’ADN ens permet i accelerar els processos de millora genètica, ja sigui dirigint els processos naturals de modificació genètica, ja sigui per processos de transformació vers l’obtenció dels anomenats OGM (organismes genèticament modificats).

El coneixement dels fongs i les bactèries ens permet buscar i trobar col·laboracions amb les plantes a fi d’afavorir processos tals com la fixació de nitrogen a plantes que fins ara n’eren incapaces. Així mateix existeixen estudis avançats vers noves estratègies que incrementin l’eficiència de la fotosíntesi. El sector agrari està esdevenint un important consumidor de les més sofisticades aplicacions TIC.

El treball de The Economist exposa la complexitat del treball de l’agricultor, el qual ha de resoldre una matriu algebraica formada per moltes variables interrelacionades. La tasca de la tecnologia es facilitar la resolució de la matriu i alhora alleugerir les càrregues de l’agricultor.

Seguint la moda l’article identifica aquesta nova agricultura com a “smart farming

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s