Perspectivas agrícolas OCDE-FAO 2016-2025

oecd-fao-agricultural-outlook-2016-2025_agr_outlook-2016-enEl recent període de preus alts dels productes bàsics agrícoles molt probablement ha acabat, segons assenyalen l’OCDE i la FAO en el seu últim informe de perspectives per als propers 10 anys. Però les dues organitzacions adverteixen de la necessitat d’estar alerta, ja que la possibilitat de grans fluctuacions dels preus continua sent elevada.

Clicant AQUÍ podeu accedir al document complert. 

 

Entre altres conclusions de l’informe figuren les següents:

  • S’espera que el comerç agrícola mundial creixi un 1,8% anual en volum durant els propers deu anys, en comparació amb el 4,3% anual durant l’última dècada.
  • Els preus al consumidor dels aliments es preveu siguin menys volàtils que els preus dels productors agrícoles en la propera dècada.
  • En els països en desenvolupament, es calcula que el consum de sucre augmentarà en un 15 per cent per càpita i el dels productes lactis en un 20 per cent durant el període de la projecció.
  • Després dels forts augments en els últims anys, es preveu que la producció agrícola augmenti al voltant del 1,5 per cent anual a nivell mundial.
  • A l’Àsia meridional i oriental, s’espera que la producció agrícola s’incrementi un 20 per cent en la pròxima dècada.
  • A Amèrica Llatina, el cultiu de soja protagonitzarà la major part de l’augment estimat del 24 per cent de la superfície conreada en els propers 10 anys.

 

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s