El retorn sòcio-econòmic a la societat del Canal Segarra Garrigues

 

El Departament d’Agricultura (DARP) va encarregar un ampli estudi sobre el “Retorn sòcio-econòmic a la societat del Sistema Segarra- Garrigues”.,estudi que van realitzar Francesc Reguant, Maite Sisquella i Ramon Lletjós amb el suport d’un ampli equip d’experts.

Un resum d’aquest estudi es va publicar a la revista Quaderns Agraris amb el títol “El canal Segarra-Garrigues, una eina de futur”. Hem considerat oportú que el seu contingut sigui conegut pels lectors de ObeAlimentària pel que suposa d’informació àmplia, objectiva, tècnicament acurada i clarificadora sobre un tema que segueix controvertit.

El Sistema Segarra-Garrigues, és una de les inversions més destacades que s’estan desenvolupant actualment i un dels projectes hidràulics més importants portats a terme a Catalunya. Amb aquest projecte es pretén regar 68.645 ha, amb les més modernes tecnologies i amb un escrupolós respecte mediambiental d’acord amb les orientacions de la Directiva Marc de l’Aigua. El projecte, a més, es proposa resoldre el subministrament d’aigua potable a múltiples poblacions i facilitar aigua per a usos ramaders i industrials que, juntament amb l’agricultura, han de dinamitzar i diversificar l’economia de la zona. En altres paraules, el projecte Segarra-Garrigues esdevé una gran eina de desenvolupament territorial. El projecte, tanmateix, no ha estat exempt de la polèmica i de dificultats

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s