Reptes i adaptacions de l’agricultura al canvi global

En el marc de la passada Fira de Lleida (29/09/2016) es va celebrar una Jornada sobre els reptes que suposa el canvi climàtic per a l’agricultura, en la qual es varen detallar les diferents problemàtiques des del punt de vista de diferents disciplines.Tot seguit trobareu els enllaços per accedir a les diferents ponències:

 Projeccions de canvi climàtic a Catalunya

En primer lloc, Jordi Cunillera del Servei Meteorològic de Catalunya va exposar les dades climàtiques històriques i les projeccions que s’estan efectuant vers el futur a mig i llarg termini.

 L’aigua: passat, present i futur a nivell de conca

En segon lloc, Sergio Vicente de l’Instituto Pirenaico de Ecologia ( IPE-CSIC) va exposar les dades dels cabals dels rius catalans, els quals han tingut una davallada molt important a les darreres dècades, amb una anàlisi detallada sobre les diferents causes que hi influeixen: variacions del clima, de la temperatura, el regadiu, l’increment de la superfície del bosc, etc.

Efectes del canvi climàtic en els cultius

En tercer lloc, Carme Biel de l’IRTA, va exposar els canvis en el desenvolupament dels conreus a partir de les modificacions que està propiciant el canvi climàtic, amb detall de modificacions ja detectades experimentalment en l’agricultura catalana.

Disponibilitat alimentaria i desenvolupament global sostenible

En quart lloc, Francesc Reguant de l’ICEA i del Col·legi d’Economistes, va situar el marc estratègic dels reptes actuals amb propostes concretes dirigides a tota la societat però especialment a l’Administració Pública cara a l’articulació de polítiques.

Mesures d’adaptació i mitigació del cultius al canvi climàtic

Finalment, Robert Savé de l’IRTA va desfer equívocs sobre el rol de l’agricultura en relació al canvi climàtic i va exposar múltiples estratègies vers l’adaptació i la mitigació del canvi climàtic.

 

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s