El mapa de la fam: “The Global Hunger Index 2016” (GHI)

El Global Hunger Index 2016 (GHI) és una iniciativa liderada pel International Food Policy  Research Institute (IFPRI) per avaluar de manera objectiva l’evolució dels problemes de desnutrició al món. L’índex es basa en la combinació de quatre indicadors:

  1. La proporció de persones desnodrides.
  2. La proporció de nens menors de cinc anys que sofreixen d’aprimament (poc pes en relació a l’altura, fet que reflecteix desnutrició aguda).
  3. La proporció de nens menors de cinc anys que sofreixen retard en el creixement (menor altura en relació a l’edat, fet que reflecteix desnutrició crònica).
  4. La ràtio de mortalitat de nens menors de cinc anys.

El GHI 2016 reflecteix millores significatives tot i que la xifra actual de 795 milions de persones amb desnutrició crònica és una xifra que sota cap circumstància pot ser considerada acceptable.

Els signes de progrés els mostra el fet que entre l’any 2000 i el 2016 22 països han fet remarcables progressos reduint el valor del seu índex en el 50 % o més,  que 70 països han reduït el seu índex entre el 25.0 i el 49.9 per cent, i 22 països han disminuït el seu índex en  menys del 25.0 per cent. Malgrat aquests progressos encara resten 50 països amb seriosos o alarmants problemes de fam.

La publicació GHI 2016 visualitza en el següent gràfic per als diferents països la situació del seu índex i el percentatge de millora d’aquest en relació a l’any 2000.

obe-mapa-gana

Figura 1 .- Global Hunger Index 2016 relacionat amb el percentatge de progres des de l’any 2000. Font: IFPRI.

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s