ObeAlimentària 4 – octubre 2016

Obealimentària 4 – octubre 2016

jaume-pont

ObeAlimentària 4, posa la seva atenció en el sector vaquí de llet i se’n va a buscar respostes a Jaume Pont un professional del sector amb una visió des dels diferents angles de la cadena. Aquest vídeo ha estat possible gràcies al patrocini de Cajamar, CAJA RURAL.

El tema del mes son els bolets, tema desconegut com a sector econòmic. Oscar Alfranca ens en parla.

Des d’ObeAlimentària s’analitzen els canvis en el consum alimentari produïts al llarg dels darrers 10 anys

Cal celebrar la incorporació com a col·laboradors d’ObeAlimentària de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) i de MERCABARNA. Gràcies a aquestes col·laboracions, que tot just s’inicia, serà possible oferir una major i millor informació de qualitat al si de la vocació de l’Observatori de ser un punt de trobada i un espai per compartir coneixement i informació objectiva.

Índex Octubre 2016

  1. Cinc minuts amb Jaume Pont. La llet en temps de canvis
  2. Quadre de Comandament octubre / 2016
    1. Notes generals i d’entorn (2016/10)
    2. Prospectiva dels mercats bàsics i anàlisi de futurs(2016/10)
    3. Mercats agrícoles i ramaders(2016/10)
    4. Mercats majoristes (Mercabarna) (2016/10)
    5. Comerç exterior(2016/10)
    6. Condicionants naturals: climatologia i reserves d’aigua(2016/10)
    7. Per saber-ne més
  3. El tema del mes: Els bolets com a sector econòmic. Per Oscar Alfranca
  4. Estudis i documents
    1. Variació del Consum de les llars en els darrers deu anys. Anàlisi ObeAlimentària
    2. Contribució del sistema agroalimentari a l’economia espanyola. MAGRAMA
    3. El retorn sòcio-econòmic a la societat del Canal Segarra Garrigues. Per Francesc Reguant, Maite Sisquella i Ramón Lletjós. Publicat a Quaderns Agraris
    4. Mercabarna, Informe Estadístic 2015
    5. Pla Marc del Cooperativisme Agrari Català: Document de diagnosi i Visió 2020
    6. Informe econòmic sectorial FECIC 2015
    7. El presente y el futuro del mercado de elaborados cárnicos. Per Nina Jareño. Publicat a Interempresas.net
    8. Aspectos financieros del cambio climático. Per Pedro Linares. Publicat a Economics for Energy Blog
  5. Agrofòrum 2050
    1. Reptes i adaptacions de l’agricultura al canvi global. Jornada Tècnica IRTA.
    2. The climate cost of free trade. Per Ben Lilliston. IATP
    3. A new EU sustainable bioenergy policy
    4. EU needs a modern food policy. Per Louise O. Fresco i Krijn J. Poppe; Universitat de Wageningen. Publicat a euobserver
  6. Activitat de la Comissió
    1. Jornada dels Economistes: Sessió “Energia, agroalimentació i canvi climàtic”. 11 de novembre 2016

Consultar els números anteriors

ObeAlimentària 1 – juny 2016

ObeAlimentària 2 – juliol 2016

ObeAlimentària 3 – setembre 2016

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s