QC Novembre 2016 – Comerç exterior

En comerç exterior (Font: DATACOMEX) els vuit primers mesos de l’any mostren una millora notable de la balança comercial respecte al mateix període de l’any anterior (taula 4.1). Les  exportacions s’avancen a les importacions i la taxa de cobertura d’aquest període de vuit mesos arriba al 98,76, es a dir pràcticament a l’equilibri, dada sensiblement superior al valor 94,39 % en que va acabar 2015 (veure detall tot 2015).

obe-resum-comerc-ext-fins-set-16Taula 4.1 – Exportacions i importacions agroalimentàries de gener a agost. Font: DataComex.

La següent taula 4.2 informa del detall per cada tipus de producte d’acord amb la classificació TARIC així com el percentatge de variació. Cal destacar L’increment de vendes de carn i elaborats carnis (+ 9,49 %), la caiguda d’exportacions de fruita fresca, que tanmateix ha millorat les dades acumulades del mes anterior (-5,06%). S’incrementa notablement la importació de cereals (+20,15 %) però, en contrapartida s’incrementen les exportacions de productes de cereals i pastisseria (+20,98 %).

obe-detall-comerc-fins-agostTaula 4.2.- Detall comparatiu d’exportacions i importacions per categories TARIC de gener a agost de 2015 i 2016

Per continuar llegint el Quadre de Comandament:

Notes d’entorn, mercats bàsics i futurs (2016/11)

Mercats agraris i industria alimentària (2016/11)

Mercats majoristes (2016/11)

Condicionants naturals: climatologia i reserves d’aigua(2016/11)

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s