QC Novembre 2016 – Mercats majoristes

La millor informació sobre els mercats majoristes ens l’ofereix el servei estadístic de Mercabarna. La informació estadística fa referència als productes que es comercialitzen als respectius Mercats Centrals (Fruites i Hortalisses, Peix i Flor), així com a la producció de l’Escorxador de Mercabarna. Es poden fer consultes diàries, setmanals, mensuals, anuals o per qualsevol altre període de temps que es desitgi.

Per segon any consecutiu s’han atorgat els premis ‘Mercabarna Innova’, uns guardons que premien la innovació entre les 700 pimes agroalimentàries ubicades a Mercabarna.

El primer premi ha estat per a l’empresa Gavà Grup, que han posat al mercat el tomàquet Monterrosa.  Semillas Fitó és qui ha desenvolupat la llavor d’aquest tomàquet i Gavà Grup, qui el planta, el conrea i el distribueix.

El segon premi ha estat per a l’empresa Talls i Més pels seus sucs personalitzats de fruites i hortalisses, de llarga durada i que conserven intactes les vitamines, enzims i nutrients. Aquests sucs estan elaborats combinant la tecnologia cold press -que mitjançant el premsat en fred dels productes aconsegueix mantenir les seves substàncies alimentàries essencials- i la tecnologia d’altes pressions o pascalització -que estanca el desenvolupament bacterià i permet allargar la seva durada 21 dies-. Però el més singular d’aquests sucs és que la seva composició, nom, envàs i punts de venda són diferents segons el públic al qual s’adrecen.

El premi per a la categoria de productes ecològics ha estat per a la cooperativa agrícola Hortec, per la consolidació de la seva aposta pionera a Espanya pel cultiu i la comercialització d’aliments biològics, així com per mantenir intactes fins ara els seus valors inicials. Des del 1991, any de la seva creació, la cooperativa ha mantingut els seus principis de respecte a la natura i repartiment equitatiu dels beneficis que aporta el camp al llarg de tota la cadena, des del agricultor fins al consumidor. Actualment, Hortec està formada per 21 agricultors de cultiu ecològic d’arreu de Catalunya i comercialitza unes 3.500 tones de productes agroalimentaris a l’any. Actualment és la cooperativa agrícola especialitzada en el cultiu i la venda de productes ecològics més important d’Espanya i un referent a Catalunya.

Per continuar llegint el Quadre de Comandament:

Notes d’entorn, mercats bàsics i futurs (2016/11)

Mercats agraris i industria alimentària (2016/11)

Comerç exterior (2016/11)

Condicionants naturals: climatologia i reserves d’aigua(2016/11)

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s