QC Desembre 2016 – Comerç exterior

 

En comerç exterior (Font: DATACOMEX) els nou primers mesos de l’any mostren una millora notable de la balança comercial respecte al mateix període de l’any anterior (taula 4.1). Les  exportacions s’avancen a les importacions i la taxa de cobertura d’aquest període de nou mesos arriba al 99,78, es a dir pràcticament a l’equilibri, dada sensiblement superior al valor 94,39 % en que va acabar 2015 (veure detall tot 2015) i també superior a la taxa de cobertura del mateix període de l’any anterior (95,22 %).

correccio

Taula 4.1 – Exportacions i importacions agroalimentàries de gener a setembre. Font: DataComex.

La següent taula 4.2 informa del detall per cada tipus de producte d’acord amb la classificació TARIC així com el percentatge de variació. Cal destacar l’increment de vendes de carn i elaborats carnis (+ 11,67 %), la caiguda d’exportacions de fruita fresca, que tanmateix ha millorat les dades acumulades del mes anterior (-4,56 %). S’incrementa la importació de cereals (+10,67 %) però, en contrapartida s’incrementen les exportacions de productes de cereals i pastisseria (+18,91 %).  Cal assenyalar també la destacable reducció de les importacions de llavors oleaginoses i plantes industrials (-15,46 %).

comrc-exterior-detall-setTaula 4.2.- Detall comparatiu d’exportacions i importacions per categories TARIC de gener a setembre de 2015 i 2016.

Per seguir llegint el Quadre de Comandament:

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s