Conjuntura gener 2017 – Comerç exterior

Conjuntura gener 2017

4.- Comerç exterior

En comerç exterior (Font: DATACOMEX) els deu primers mesos de l’any mostren una millora notable de la balança comercial respecte al mateix període de l’any anterior (taula 4.1). Les  exportacions s’avancen a les importacions i la taxa de cobertura per primer cop a la història (a l’espera del comportament dels mesos de novembre i desembre) supera el 100 % de la taxa de cobertura. En concret se situa al 100,62, es a dir a l’equilibri, dada sensiblement superior al valor 94,39 % en que va acabar 2015 (veure detall tot 2015) i també superior a la taxa de cobertura del mateix període de l’any anterior (95,07 %).

taula-resum-data-comexTaula 4.1 – Exportacions i importacions agroalimentàries de gener a octubre. Font: Elaboració ObeAlimentària amb dades  DataComex

La següent taula 4.2 informa del detall per cada tipus de producte d’acord amb la classificació TARIC així com el percentatge de variació. Cal destacar l’increment de vendes de carn i elaborats carnis (+ 11,87 %), la caiguda d’exportacions de fruita fresca, que tanmateix ha millorat les dades acumulades del mes anterior (-3,45 %), l’increment de l’exportació de productes lactis (+5,35 %) i l’increment de les exportacions de productes de cereals i pastisseria (+16,32 %).  En begudes, bàsicament vins i caves hi ha hagut una disminució d’un 3,34 %. Cal assenyalar també la destacable reducció de les importacions de llavors oleaginoses i plantes industrials (-15,08 %) i l’increment important de les importacions de conserves de verdura o fruita (+22,4 %).

taula-total-data-comexTaula 4.2.- Detall comparatiu d’exportacions i importacions per categories TARIC de gener a octubre de 2015 i 2016. Font: Elaboració ObeAlimentària amb dades  DataComex

Per continuar llegint els capítols de conjuntura

 

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s