ObeAlimentària 6 – desembre 2016

imagen1

Oli d’oliva: ¿Malgrat la qualitat del nostre oli d’oliva seguim venent a granel? Enric Dalmau, President de la DOP Garrigues, ens contesta.

Índex desembre 2016

  1. Cinc minuts amb Enric Dalmau: l’oli d’oliva, reptes i oportunitats
  2. Quadre de Comandament desembre/2016
    1. Notes d’entorn, mercats bàsics i futurs. (2016/12)
    2. Mercats agraris i indústria alimentària.(2016/12)
    3. Distribució, consum i cadena alimentària. (2016/12)
    4. Comerç exterior.(2016/12)
    5. Condicionants naturals: climatologia i reserves d’aigua.(2016/12)
    6. Per saber-ne més.
  3. El tema del mes: aigua i regadiu
    1. Consum d’aigua i energia per un regadiu sostenible. Per Joan Pujol.
    2. Una visión mediterránea y positiva sobre el regadío. Lamo de Espinosa.
    3. El sistema Segarra-Garrigues. Xavier Vallllosera.
    4. Cinco lecciones de la sequía en California. Manuel Pulido-Velázquez y Àlvar. Escrivà-Bou (Public Policy Institute of California, PPIC).
  4. Estadístiques i indicadors
    1. Superfícies i produccions agroalimentàries a Catalunya. ObeAlimentària.
    2. Comerç agroalimentari Catalunya – Canadà. ObeAlimentària.
    3. Vi: consum, comerç exterior, preus i anàlisi econòmica industries vinícoles. Informe nº 3 – 2016 Observatori de la vinya i el vi de Catalunya.
    4. Anuari econòmic comarcal 2015. Catalunya Caixa. BBVA.
    5. Alimentació a Espanya 2016 i detall per a Catalunya. MERCASA.
  5. Estudis i documents
    1. Nota introductòria a la Producció Agrària Ecològica (PAE) a Catalunya. Karen Hoberg.
    2. El sector de l’alimentació ecològica. Resum d’estudi Mercabarna.
    3. Situació del sector de la carn de porcí. Document FECIC.
    4. Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2017_2021. Generalitat de Catalunya.
    5. Sales of veterinary antimicrobial agents in 29 European countries in 2014. Agència Europea de Medicaments.
    6. Impacto económico y social de las marcas de fabricante en el sector de gran consumo en España. Estudi ESADE.
    7. e-Commerce en alimentació. Escenaris i oportunitats de negoci. Resum d’estudi Mercabarna.
    8. Agricultura Periurbana i Urbana. Jardí de les Ciències dos anys després – Un exemple d’agricultura dins les ciutats.  Xavier Recasens.
    9. Las sociedades cooperativas y la adaptación de sus principios al mercado. Antonio José Macías Ruano. Monografías CAJAMAR.
    10. Innovación en la gestión y modernización de la producción en una cooperativa citrícola. Lorena Tudela Marco y José María García Álvarez-Coque. Monografías CAJAMAR.
    11. Afegint valor als sectors estratègics: el cas del sector agroalimentari. CAREC
    12. Improving market outcomes. Enhancing the position of farmers in the supply chain. Agricultural Markets Task Force. 
  1. Agrofòrum 2050
    1. Jornada dels Economistes. Sessió Energia, Alimentació i Canvi climàtic
      1. Energia, alimentació i canvi climàtic. Introducció. Per Oscar Alfranca.
      2. Energia i canvi climàtic. Per Mariano Marzo
      3. La producció d’aliments i el canvi climàtic. Per Josepa Plaixats.
    2. Agricultura y seguridad alimentaria: ejes centrales de la acción frente al cambio climático. Posició de la FAO a la cimera de
    3. Earth’s plants are countering some of the effects of climate change. The Economist.
    4. Climate change indicators in the United States 2016. EPA.
  1. Activitat de la Comissió d’Economia Agroalimentària. 

Consultar els números anteriors

ObeA1 jun2016   ObeA2 jul2016  ObeA3 set2016  ObeA4 oct2016 ObeA5 nov2016

Escriu un comentari