Conjuntura febrer 2017 – Comerç exterior agroalimentari de Catalunya

Conjuntura febrer 2017

4.- Comerç exterior

En comerç exterior (Font: DATACOMEX) els onze primers mesos de l’any mostren una millora notable de la balança comercial respecte al mateix període de l’any anterior (taula 4.1). Les  exportacions s’avancen a les importacions i la taxa de cobertura per primer cop a la història (a l’espera del comportament del mes de desembre) supera el 100 % de la taxa de cobertura. En concret se situa al 100,33, es a dir a l’equilibri, dada sensiblement superior al valor 94,39 % en que va acabar 2015 (veure detall tot 2015) i també superior a la taxa de cobertura del mateix període de l’any anterior (94,65 %).

import-export-resumTaula 4.1 – Exportacions i importacions agroalimentàries de gener a novembre. Font: Elaboració ObeAlimentària amb dades  DataComex .

La taula 4.2 informa del detall per cada tipus de producte d’acord amb la classificació TARIC així com el percentatge de variació. Cal destacar l’increment de vendes de carn i elaborats carnis en percentatge (+ 11,87 %) però sobretot en valor, la caiguda d’exportacions de fruita fresca, que tanmateix ha anat millorant les dades acumulades dels mesos anteriors (-3,08 %), l’increment notable de l’exportació de llet, productes lactis i ous (+8,08 %) i l’increment de les exportacions de productes de cereals i pastisseria (+15,90 %).  En begudes, bàsicament vins i caves hi ha hagut una disminució d’un 3,74 %. Cal assenyalar també la destacable reducció de les importacions de llavors oleaginoses i plantes industrials (-18,27 %) i l’increment important de les importacions de conserves de verdura o fruita (+21,58 %), tot i que es tracta d’una partida moderada en termes econòmics.

detall-import-exportTaula 4.2.- Detall comparatiu d’exportacions i importacions per categories TARIC de gener a novembre de 2015 i 2016. Font: Elaboració ObeAlimentària amb dades  DataComex

Continuar llegint la conjuntura

  1. Notes d’entorn, mercats bàsics i futurs. (2017/02)
  1. Polítiques i mercats agroalimentaris. (2017/02)
  1. Distribució, consum i cadena alimentària. (2017/02)

 

  1. Condicionants naturals: climatologia i reserves d’aigua. (2017/02)

 

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s