Visita al Mercat del Peix de MERCABARNA

aaDSC_0653

Organitzat per la Comissió d’Economia Agroalimentària el passat dia 23 de febrer, a les 6 hores del matí, es va realitzar una visita a les instal·lacions del Mercat del Peix de Mercabarna. Activitat a la que hi varen assistir dotze persones, nombre màxim establert a fi de no destorbar els treballs d’un mercat especialment dinàmic.

Al llarg de tota la visita els membres del Col·legi van estar acompanyats pel Sr Josep Tejedo, Director General de Mercabarna.

Es va iniciar la visita davant de la maqueta de Mercabarna on el Sr Tejedo va donar una àmplia explicació, sobre la realitat global de Mercabarna, sobre les diferents instal·lacions, sobre la seva projecció internacional, sobre els serveis que ofereix i amb una especial atenció als aspectes mediambientals i lluita contra el malbaratament  alimentari. Assistia a la visita el Sr Eduard Arruga, President del Banc dels Aliments, qui va poder precisar la importància del suport rebut des de Mercabarna al Banc dels Aliments.

aDSC_0642

Seguidament es va realitzar la visita a les instal·lacions del mercat que es trobava en plena ebullició. Cal tenir en compte que el peix és un producte extremadament perible fet que dona especial tensió al mercat atès que amb un espai curt de temps ha de realitzar les transaccions comercials de copra-venda sense gaire marge per a l’emmagatzematge.

Tot i així l’emmagatzematge té uns marges i en aquest aspecte es va visitar, també, les modernes cambres frigorífiques.

Finalment la visita va acabar amb un dilatat esmorzar de treball on el Director General de Mercabarna va anar clarificant tots els dubtes que plantejaven els participants en l’activitat.

 

 


Dades clau del Mercat del Peix de Mercabarna

  • Superfície: 24.000 m2
  • Punts de venda: 80
  • Empreses: 52
  • Volum vendes anuals: 80.000 tn
    • 81 % fresc
    • 19 % congelat
  • Origen del peix i marisc:
    • Espanya : 60 %
      • Del qual Catalunya: 13 %
    • Importació: 40 %
  • Peix més comercialitzat: Lluç, rap, sèpia, salmó i seitó
  • Marisc més comercialitzat: Musclo, cloïssa, gamba, rossellona i llagostí
  • Hi treballen: 700 persones
  • Cada dia descarreguen 70 camions
  • Cada dia visiten 1500 compradors professionals
  • A la campanya “creix amb el peix” hi participen 6.000 infants cada any.

aDSC_0629

Advertisements

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s