Hogan s’espera que es pugui renovar l’autorització del glifosat per 10 anys

Per Jesús Domingo

glifossatEl Comissari d’Agricultura, Phil Hogan, s’espera que en les pròximes setmanes es pugui aprovar una autorització de l’herbicida glifosat durant 10 anys. Així ho va avançar fa molt pocs dies durant la seva conferència al Comitè Econòmic i Social Europeu.

El Comitè d’Avaluació del Risc de l’Agència Europea de Substàncies i Mescles Químiques (ECHA) va publicar al març el seu esperat dictamen sobre el glifosat, en què mantenia l’herbicida en la seva actual classificació, com a substància que causa danys severs en ulls i que és tòxic per a la vida aquàtica amb efectes de llarga durada. Segons el Comitè, l’evidència científica disponible no reuneix els criteris per classificar el glifosat com a cancerigen, com mutagènic o com a tòxic per a reproducció.

El passat 30 de juny va finalitzar l’autorització del glifosat. Per a aquesta data no es va aconseguir ni aprovar ni rebutjar la proposta de la Comissió de prorrogar per 15 anys l’autorització, de manera que la Comissió es va veure obligada a prendre una solució transitòria, va prorrogar l’autorització, sota unes determinades condicions d’ús, fins a sis mesos després de la recepció del dictamen de la ECHA. Per tant, s’haurà de prendre una decisió abans del 15 de setembre que ve.

Mentre tant, recordem que Hogan, Comissari d’Agricultura de la Unió Europea, ha comentat que espera que es pugui renovar l’autorització del glifosat per 10 anys.

 

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s