Situació del mercat lacti internacional

Per Jesús Domingo

vacaL’últim informe de l’Observatori lacti de la Unió Europea (UE), actualitzat a data del 20 d’abril, aporta la següent perspectiva del sector lacti:

-Els preus dels productes lactis a la UE han estat força estables a la setmana passada i per sobre dels nivells de l’any passat.

-Disminució dels preus espot de la llet la setmana passada, tant a Itàlia (33,75 cent / kg) com a Holanda (31,0 cent/kg).

-La producció de llet a la UE va disminuir en un 4,5% al ​​febrer de 2017 (-1,0%, tenint en compte la correcció de dies), en comparació amb febrer el 2016.

-Reducció global de la producció làctia de la UE abans al febrer de llet desnatada en pols (-9,2%) i mantega (-3,7%), mentre que la producció de crema és estable.

-Els preus mundials expressats en dòlars han mostrat, en general, una tendència a la baixa en les últimes 2 setmanes, a excepció de la llet desnatada en pols (LDP) en els EUA (+ 2%) i llet sencera en pols a la UE i Oceania.

-Preu de la LDP d’Oceania es va reduir encara més (-3,8%). El preu de la mantega també es va reduir, però segueix sent elevat. El preu de la mantega de la UE és el més competitiu en els mercats mundials.

-El cost dels pinsos i de l’energia s’ha reduït (-3,8% i -1,7%, respectivament) a la setmana 15, en comparació amb la mitjana de les 4 setmanes anteriors.

-Les exportacions comunitàries de formatge han augmentat en un 8% el gener-febrer de 2017.

-La UE ha millorat la seva quota de mercat de la mantega en els EUA al gener-febrer 2017.

-Augment significatiu de les exportacions de llet desnatada en pols de la UE a Mèxic i de la llet sencera en pols a Algèria al gener-febrer 2017.

-Millora de les importacions formatges i llets en pols de la Xina al gener-febrer 2017.

-La subhasta de Fonterra de 18 d’abril va tancar amb un augment de l’índex general de + 3,1%.

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s