ObeAlimentària 12 – juny 2017

Foto president FAC Joan Anton Rafecas

L’avicultura és per ordre d’importància econòmica el segon sector agrari de Catalunya. Aprofitem que la Federació Avícola Catalana (FAC) celebra el seu 40è aniversari per entrevistar al seu nou President, en Joan Anton Rafecas.

Aportem nova informació sobre el Segarra – Garrigues, mirant endavant tal com exposa el títol de l’article.

Una exposició de MERCABARNA ens explica com ha evolucionat l’alimentació els darrers 50 anys i un estudi de MERCABARNA ens parla de les tendències de futur.

També parlem d’economia circular, de l’impacte de les polítiques europees de biocarburants, de l’agricultura de conservació i de la seguretat alimentària en relació a les massives migracions actuals.

Trobareu també àmplia informació sectorial i el Quadre de Comandament que us presenta de forma sintètica els principals indicadors per entendre la conjuntura agroalimentària actual.

obe-5-minuts

Cinc minuts amb en Joan Anton Rafecas: FAC, 40 anys d’avicultura catalana

obe-tema-del-mes

La revisió de la Política Agrària Comuna (PAC) . La visió des de Catalunya. Oriol Anson, DG de Desenvolupament Rural

obe-opinio

Segarra-Garrigues, mirant endavant. Francesc Reguant

Els agricultors i ramaders del Segle XXI. Jesús Domingo

Disminució del consum alimentari a les llars. Jesús Domingo 

Almendradejo 1 – Catalunya 0. Modest Guinjoan

El sòl agrari i la propietat. Ricard Estrada

obe-conjunturaQuadre de Comandament. Juny 2017

Per saber-ne més.obe-sectors

FRUITA FRESCA. Estimació de la producció de préssec i nectarina. DARP

FRUITA SECA. Estimació de la producció d’ametlla i garrofa 2017. Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

CEREALS I SOJAInforme WASDE (10/05/17). USDA

CÍTRICS. Nuevo panorama varietal citrícola. Carlos Baixauli e Inmaculada Nájera. CAJAMAR

VINYA I VI. El comprador español de vino. Como ha evolucionado y qué espera de nosotros. Rafael Rey. OEMV

VINYA I VI. Evolución del consumo de vino en los hogares españoles (1999-2016) comparado con otras bebidas. OEMV

PORCÍ. El sector de la carne de cerdo en cifras.  Principales indicadores económicos en 2016. MAPAMA

LACTI. Production de lait en Nouvelle-Zélande, la fin d’un paradigme.  Hénin Frédéric

AQÜICULTURA. La acuicultura en España 2016. AQUAMAR

COMERÇ MINORISTA. La concentración en el comercio minorista en Europa: evolución 2007-2016. Ignacio Cruz Roche, Jaime Romero

empresa

Guies d’Economia Circular: Sector AgroalimentariLaboratorio Ecoinnovación

obe-estudis-i-documents

Regadiu Segarra-Garrigues. DARP

El valor ocult de l’activitat agropecuària a Catalunya. ERF – FMR

Estratègia d’impuls de la Política Alimentària 2016-2019. Ajuntament de Barcelona

EU biofuels policy: What is the impact on rural development? Sarantis Michalopoulos

Les quatre tendències actuals i futures de l’alimentació. Estudi MERCABARNA

Exposició “50 anys d’evolució de l’alimentació a Catalunya”. MERCABARNA

Estratègia mundial de bienestar animal de la OIE. Organización Mundial de Sanidad Animal

Beneficios de la agricultura de conservación en un entorno de cambio climático. AEAC.SV

obe-agroforum

At the root of exodus: Food security, conflict and international migration. World Food Programme

Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i Programa de mesures. 2016-2021. GC i ACA

obe-activitat

Debat agroalimentari: El turisme rural en defensa del territori. Barcelona, 15 de juny a les 19 h

Escriu un comentari