S’ha exportat més porcí

Per Jesús Domingo

pig-pic“Les exportacions de porcí creixen un 13% i superen els 3.700 milions d’euros en els nou primers mesos de l’any” llegia com a titular d’una nota de premsa.

Les vendes a l’exterior de carn i productes elaborats del porcí espanyol segueixen la tendència de creixement del 2016, havent registrat entre gener i setembre un important increment en facturació en superar els 3.700 milions d’euros -un 12,8% més que en el mateix període de 2016-, segons les dades de DataComex elaborats per la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc).

Segons la mateixa nota, entre les principals destinacions de les exportacions de porcí, França continua al capdavant, aconseguint una facturació superior als 683.800.000 d’euros, el que representa el 18,5% del total del valor exportat.

El segueixen la Xina, amb 383.700.000 d’euros; Japó, amb 324.300.000; Itàlia, amb 279.500.000; i Portugal, amb 270.600.000 d’euros. Així mateix, cal destacar els importants increments que s’han produït en les vendes del sector porcí a països com Hongria (+ 74,5%), Filipines (+ 50%), Romania (+ 45%) o República Txeca (+ 36% ).

Pel que fa al volum, es registra un lleuger descens del 1,3% respecte als tres primers trimestres de l’any passat, situant-se en els 1,5 milions de tones. França també ocupa el primer lloc, amb 244.447 tones. El segueixen la Xina, amb 242.721 tones; i Itàlia, amb 127.687 tones.

El quart lloc és per a Portugal, amb 93.086 tones; el cinquè per al Japó, que gràcies a un increment del 20,6%, supera les 86.775 tones; i el sisè i setè l’ocupen Regne Unit (52.678 t) i Corea del Sud (47.605.000) respectivament.

Per la seva banda, destaquen els increments en volum a Hongria, que es disparen un 37%, fins a les 22.152 tones; les vendes a Filipines, que arriben a les 51.011 tones, un 24% més; i als Països Baixos, que superen les 38.300 tones, amb un increment del 23,9% respecte als nou primers mesos de l’any passat.

Pel que fa a les vendes per tipus de producte, les lideren les carns fresques, refrigerades i congelades, les vendes a l’exterior en els tres primers trimestres de l’any arriben als 1,09 milions de tones i els 2.675 milions d’euros (+14,4 %).

Després de les carns fresques se situen les despulles de porcí, amb 205.638 tones i 237,6 milions d’euros. Els dos primers productes aglutinen el 86% del volum exportat i el 78% de la facturació exterior del porcí espanyol.

Els segueixen, per volum exportat, els embotits de porcí (55.608 t), la cansalada (50.177 t), els pernils i paletes guarits (41.771 t), els preparats i conserves (22.307 t) i els pernils i paletes cuits (5.210 t ).

Per la seva banda, les vendes de mantega fosa s’eleven un 41,5% en volum, en assolir les 27.903 tones; i dupliquen la seva facturació, superant els 31 milions d’euros.

D’altra banda, les exportacions d’animals vius s’han situat en 99.113 tones, amb les vendes centrades en països de la Unió Europea, especialment a Portugal (72.846 tones), Itàlia (14.474 t) i Alemanya (11.274 t).

Anuncis

Un pensament sobre “S’ha exportat més porcí

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s