Llet a la Xina

Per Jesús Domingo

Xina demandarà el triple de llet en 2050 amb el consegüent impacte mediambiental

MasGeneRRiudellts_014_Nova_estabulacio2008_MenjadoraSi la Xina continua les mateixes tendències de consum actual, el 2050 necessitarà més de tres vegades la quantitat de llet que va produir el 2010. Si la Xina no canvia la seva actual estructura d’explotació i maneig de la mateixa, aquest augment de producció suposarà un increment del 35 % en les emissions mundials de gasos d’efecte hivernacle de les vaques, s’incrementarà en un 32% la superfície destinada al bestiar lleter i augmentarà en un 48% la contaminació per nitrogen, d’acord amb Zhaohai Bai, professor associat de l’Acadèmia de Ciències de la Xina i autor principal d’un treball d’un equip multinacional de científics ambientals publicat a Global Change. Biologia.

Les alternatives òbvies, no resulten molt atractives: o produir tota la llet extra a la Xina, amb el que hi hauria una gran dependència en la importacions d’aliments per al bestiar o bé importar la llet, traslladant el problema a les nacions exportadores de llet.

La solució, segons els investigadors, és que la Xina ha d’igualar les eficiències de producció dels principals productors del món, amb el que s’aconseguiria mitigar l’augment de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i de l’ús de la terra. Per tant, es podria reduir el impacte mediambiental.

Històricament, la Xina consumia poca llet (menys de 2 kg per persona per any en 1961) però la prosperitat creixent ha elevat el consum més de 25 vegades en les últimes cinc dècades, el que ha portat el país a convertir-se en el quart major productor de llet del món i amb un creixement en auge.

En una explotació al nord de la Xina, un ramat mitjà té 650 caps i el rendiment mitjà per vaca és de 30 kg de llet / dia.

Les troballes dels investigadors mostren com els canvis en la nutrició animal i en el maneig, així com les millores en les tecnologies de producció, poden satisfer les creixents demandes de llet a tot el món, de manera més eficient i sostenible.

Anuncis

Un pensament sobre “Llet a la Xina

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s