Participarà en 14 fires internacionals en 2018

Jesús Domingo

Després de gairebé un mes de l’aparició, en un populista programa de televisió, d’un degradant reportatge sobre la producció de carn de porc i el tracte que se’ls donava als animals (benestar animal), em sembla interessant conèixer les intencions de contrarestar amb plans i programes aquella mala imatge, tan llunyana i poc comú de la realitat de la criança dels porcs a l’Estat espanyol, Interporc, l’Organització Interprofessional del Porcí de Capa Blanca, té ja definit el seu Pla d’Internacionalització del Sector Porcí per 2018 . l’objectiu fonamental del mateix és promocionar el sector fora de les nostres fronteres i ajudar a les empreses en el foment de les seves exportacions. Sens dubte es tracta de ‘superar per elevació’.

Les accions fora del nostre país donaran començament al mes de març amb la presència de Interporc al Japó, amb motiu de la fira Foodex, del 6 al 9 de març a Tòquio. A més de tenir un estand informatiu, es realitzaran accions al costat de cuiners locals i es durà a terme una degustació de productes elaborats a base de carn de porc de capa blanca espanyol. Coincidint en el temps, Interporc estarà present a Expo Antad & Alimentària, un dels principals esdeveniments de la distribució comercial a Mèxic, que es desenvoluparà a Guadalajara, del 6 al 8 de març.

Aquest mateix mes, Interporc també va a participar en la festa La canya d’Espanya, que se celebra a Viena (Àustria) i amb motiu del seu desè aniversari patrocinarà aquest esdeveniment amb productes curats com ara el pernil curat i altres embotits.

A l’abril, l’activitat promocional estarà centrada en Espanya i, en concret, en una nova participació dins ALIMENTÀRIA, a Barcelona, ​​del 16 al 19 d’abril. Interporc tornarà a comptar amb un espai destacat a Intercarn, el saló dedicat a les carns fresques i derivats carnis d’aquesta fira. Des de la seva estand (Pavelló 5, Stand E508), tindran lloc demostracions culinàries a càrrec de xefs amb Estrella Michelin com Kisko García, que realitzarà un showcooking que cuinarà diverses receptes a força de carn de porc de capa blanca. Per la seva banda, Sergio Bellido, mestre tallador, mostrarà als visitants com tallar i presentar correctament tant el pernil curat com altres embotits fets a base d’aquesta carn.

Ja en el mes de maig, Interporc centrarà la seva activitat a la Xina amb motiu de la celebració de les fires FMA i SIAL. Tots dos esdeveniments se celebren a la ciutat de Xangai, del 14 al 18 de maig. Durant aquesta setmana, Interporc va patrocinar l’International Food Policy, Laws & Regulation Summit i tindrà trobades amb diverses associacions i autoritats xineses. Dins de SIAL, el dia 17 de maig hi haurà un Festival Hispano-Xinès. Altres activitats en aquest esdeveniment seran la visita a supermercats perquè les empreses espanyoles participants puguin conèixer de primera mà com és comercialitzat el producte espanyol i les demandes dels importadors xinesos.

També durant el mes de maig estarà en marxa la segona edició de la campanya informativa Pork Lovers, el roadshow que tornarà recórrer la geografia espanyola i ciutats destacades dins del Regne Unit per donar a conèixer les qualitats de la carn de porc. L’autobús de Pork Lovers tornarà a fer milers de quilòmetres per ambdós països fins a finals del mes de juliol.

També durant el mes de maig, Interporc va participar al festival Spanish Extravaganza (Singapur), i ja al juny està prevista la celebració d’un concurs entre bloggers gastronòmics de Corea del Sud. Alguns d’ells tindran ocasió de visitar el nostre país al juliol per conèixer la qualitat dels productes espanyols.

Un altre país asiàtic en què Interporc vol fomentar la internacionalització de les empreses de porcí espanyoles és Índia. Amb tal motiu, del 5 al 7 de setembre se celebrarà la fira Food & Hotel Bombai on hi haurà una participació agrupada de signatures càrnies espanyoles. Es durà a terme una trobada amb el canal horeca local a més de degustacions de productes.

També al setembre Interporc tornarà a la Xina amb motiu d’un seminari tècnic i per participar a la fira CIMIE que tindrà lloc a Pequín, del 20 al 22 de setembre. En aquesta ocasió es realitzarà un curs de tall de pernil al Institut Cervantes de Pequín. Dos mesos més tard, al novembre, Interporc també participarà en la China International Import Expo, a Xangai.

En aquest país es va a llançar durant 2018 una campanya de màrqueting on line perquè la carn de porc de capa blanca i els productes espanyols penetrin més encara entre els consumidors xinesos.

Ja a Europa, Interporc repetirà participació en SIAL París, del 21 al 25 d’octubre. En aquest esdeveniment, autèntica cita de les principals empreses alimentàries a nivell mundial, es duran a terme degustacions a càrrec de cuiners amb estrella Michelin i demostracions de tall de pernil curat i embotits amb un mestre tallador.

Al novembre serà Vietnam al país asiàtic que Interporc visiti amb motiu de la celebració de Food & Hotel Hanoi. En aquesta ocasió es preveu una participació agrupada al costat d’empreses càrnies.

A més d’aquestes participacions en fires i congressos, durant tot l’any es preveu l’organització de missions inverses per donar a conèixer les característiques del sistema productiu espanyol i la qualitat de les carns i productes carnis que aquí s’elaboren.

Els que estiguin interessats en aquestes accions promocionals, poden contactar amb promocioninternacional@interporc.com – internacional@interporc.com

Anuncis

Un pensament sobre “Participarà en 14 fires internacionals en 2018

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s