Un acord favorable per a la carn de porcí

Per Jesús Domingo

L’acord UE-Mèxic eliminarà aranzels del 10% per al pernil espanyol i del 20% per a la carn de porcí

La Unió Europea i Mèxic han arribat a un principi d’acord sobre comerç que permetrà eliminar aranzels en diferents sectors, entre ells el dels productes del porcí, el que obre noves oportunitats a les empreses espanyoles en el tercer mercat del món en importacions de carn i elaborats del porcí.

L’acord, del que queden aspectes tècnics per tancar fins a final d’any i haurà de ser ratificat pel Parlament i el Consell europeus, suposarà l’eliminació dels actuals aranzels al porcí europeu, que s’eleven a un 10% en el cas del pernil curat o les despulles, al 15% en el dels embotits o al 20% en el de la carn.

El director de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc), Alberto Herranz, ha indicat que aquests aranzels van suposar l’any passat un pagament de l’entorn de 2,4 milions d’euros a les empreses espanyoles, pel que la seva supressió “facilitarà que siguin més competitives i millorarà les possibilitats d’exportació per al porcí, el que ens permetrà seguir fent ‘marca Espanya’ a l’exterior “.

Fins a l’any 2016 des d’Espanya només es podien exportar a Mèxic productes curats i cuits de porcí, però, en l’actualitat estan aprovades les importacions de carns fresques, refrigerades i congelades, el que ens converteix en el segon país de la Unió Europea, després Dinamarca, amb possibilitat d’exportar tot tipus de productes al mercat mexicà.

Espanya, quart proveïdor mundial de porcí a Mèxic

 El mercat mexicà representa un gran atractiu per als interessos del sector porcí espanyol en tractar del tercer major importador mundial de carn i elaborats de porcí, amb una mica més de 1,1 milions de tones anuals, només per darrere de la Xina i el Japó.

Les exportacions espanyoles de porcí a Mèxic van superar l’any passat les 2.600 tones i els 23,2 milions d’euros, posicionant a Espanya com el quart proveïdor mundial, per darrere dels Estats Units, Canadà i Xile. Pel que fa a productes, destaquen les vendes de pernil i paletes curades, que suposen el 75% de la facturació.

Així mateix, si ens remuntem a l’any 2008 observem que les exportacions s’han multiplicat per 3 en valor i per 4 en volum, passant dels 6,6 milions d’euros de llavors als 23,2 milions d’euros de l’any 2017, i de les 610 de tones de 2008 a les més de 2.600.

 

 

 

 

Anuncis

Un pensament sobre “Un acord favorable per a la carn de porcí

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s