Europa no està sent competitiva en el mercat lacti mundial

Per Jesús Domingo

Els lliuraments de llet a la Unió Europea (UE) van augmentar en un 1,5% al ​​juny. Es tracta d’un creixement lleugerament menor que el de maig. Els majors augments es van registrar a Alemanya i Itàlia, encara que amb una taxa de creixement bastant estabilitzada. Per contra, a França i el Regne Unit estan recuperant el seu nivell de lliuraments, segons la LTO.

La producció de llet segueix augmentat fora de la UE. Al juny, va augmentar a Argentina, Nova Zelanda, Uruguai i els EUA. En aquest últim país, la taxa de creixement ha disminuït des de l’abril, amb augments del voltant de l’1% i menys. Al juliol, els lliuraments de llet als EUA es van mantenir pràcticament estables. Austràlia va registrar una disminució al juny, per primera vegada en més d’un any. Els lliuraments de llet de Nova Zelanda es van recuperar en els mesos de producció que estacionalment són més baixos, després d’un període de reducció.

Els preus de la mantega es van recuperar a l’agost després de les reduccions de juny i juliol. Aquest augment de preus es va deure, en part, al sentiment generat per la sequera i per la possible influència en el subministrament. Ara que les condicions meteorològiques han millorat, els preus de la mantega han tornat a estar sota pressió.

Les notícies sobre la sequera van provocar un moviment alcista en el preu de la llet desnatada en pols a l’agost. Sota la influència de l’augment dels preus del greix i la proteïna, el preu de la llet en pols va mostrar una lleugera recuperació a mitjans d’agost. Actualment, el mercat està tranquil però Europa no està sent competitiva en el mercat mundial amb els preus actuals, segons la LTO.

Preus oficials holandesos dels productes lactis (€ / 100 kg). Font: ZuivelNL

 precioslacteoslto

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s