Bona la campanya de cereals tardor-hivern

Per Jesús Domingo

 

P1110475 El Estat espanyol superarà el nivell de producció de cereals tardor-hivern de 2016, segons el Ministeri

 

La producció espanyola de cereals tardor-hivern arribarà aquest any les 19.280.000 de tones, un 57,1% més respecte al volum collit en 2017/18, que va estar marcada per la forta sequera, i per sobre dels 19,08 milions de tones registrats a 2016/17.

 

Així ho han apuntat fonts del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en el seu últim avanç de superfícies i produccions agrícoles, amb dades tancades a 30 de juny. Es tracta d’una xifra inferior a les estimacions de Accoe al juny, que situava aquesta campanya de tardor-hivern a 20.603.589 de tones.

 

En el sector de cereals de tardor-hivern, les previsions reflecteixen un volum d’ordi de 9.220.000 t (+55,4% respecte a la campanya 2017/18); 7.740.000 t de blat (+55,2%); 1.370.000 t de civada (+57,2%); 582.300 t de triticale (+66,7%) i 364.300 t de sègol (+176,4%).

 

El balanç 2018 de cultius industrials, segons les primeres estimacions del MAPA, són de 621.400 t de remolatxa d’estiu (-6%) i 193.800 t de colza (+36,5%).

 

Pel que fa a les lleguminoses gra, els avanços de producció fins al juny passen per un volum de 255.800 t de pèsol sec (+ 31,6%); 127.000 t de veça (+ 58,1% de); 69.800 t de erbs (+ 35,4%); 68.200 t de cigrons (+75,1%); 46.400 t de faves seques (-8,8%); 37.600 t de llenties (+ 102,8%) i 3.100 t de tramús dolç (+ 12,8%).

 

Agricultura confirma la baixada de la collita de patata extratemprana (-5,5%) i primerenca (-23,2%), i del tomàquet gen-maig (-7,8%) i d’estiu (-2,8%) , així com l’increment de les categories de ceba bavosa (+ 9,9%) i gra (+ 1,7%).

 

Entre les fruites d’os, Agricultura recull una baixada de la pruna en un -15,6% i de préssec en -2,8%, davant l’alça del + 14,6% de l’albercoc i del + 1,8% de la cirera i guinda; la campanya de maduixa i maduixot va registrar un 2,8% més de volum i la de gerd, un 15,4% més.

 

La producció d’hortalisses, segons l’avanç fins al 30 de juny, apunta una alça en pebrot (+ 1,1%), cogombre (+ 13,1%) i xampinyó (+ 9,4%) i descensos en pèsol verd ( + 21,9%) i faves verdes (-13,1%).

 

Dades publicades el dia 11 de setembre.

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s