ObeAlimentària 26, novembre 2018

aDSC_0875

En Jaume Alsina, President del Grup Guissona

Aquest mes entrevistem en Jaume Alsina qui ha liderat la més important transformació empresarial agroalimentària dels darrers seixanta anys.

El Quadre de Comandament es consolida com a eina de treball al donar a conèixer de manera molt selectiva i sintètica els indicadors clau en relació al món agroalimentari.

La Comissió d’Economia Agroalimentària organitza al novembre tres activitats de gran interès: Innovació, llet i dieta mediterrània.

Les plantes medicinals, antibiòtics i ramaderia i productivitat versus preu son els temes escollits pels nostres col·laboradors.

Us convidem així mateix a resseguir les noves estadístiques (pe ranking de la producció agrària mundial, indicadors agroindústria europea…) , els informes sectorials  i documents essencials per avançar vers un futur sostenible.

ObeAlimentària 26 – Octubre 2018

obe-5-minutsCinc minuts amb en Jaume Alsina: Guissona, resseguint una estratègia d’èxit

obe-tema-del-mes

Research for AGRI Committee – The sectoral approach in the CAP beyond 2020 and
possible options to improve the EU food value chain. Tomas Garcia Azcárate et al

eSPAI CAJAMAR

El comportamiento de los precios de consumo de los alimentos en el largo plazo. AgroaAnálisis CAJAMAR

obe-conjunturaQuadre de Comandament Agroalimentari Novembre 2018.

obe-opinio

Les plantes medicinals un sector econòmic o un “divertimento”. Ricard Estrada

Ramaderia i resistència als antibiòtics. Francesc Reguant i Alba Reguant

Com aconseguir major productivitat i preu. Jesús Domingo

Estadistiques

Estimació Renda Agrària de Catalunya 2017. DARP

Ranking 2016 del Valor Net de la Producció Agrària Mundial. Elaboració ObeAlimentària amb dades FAOSTAD

Ranking 2016 de la Producció Ramadera Mundial en tones. Elaboració ObeAlimentària amb dades FAOSTAD

Ranking 2016 de la Producció Agrícola Mundial en tones. Elaboració ObeAlimentària amb dades FAOSTAD

Data & Trends of the European Food and Drink Industry 2018. FoodDrinkEurope

obe-sectors

FRUITA SECA. AVELLANA. 2018, el pitjor any de la història de l’avellana a TarragonaCaralp Mariné

FRUITA SECA. AMETLLA. El futuro del almendro en España: ¿Será posible producir 4.000 kg de grano/ha?. X. Miarnau et al.

OLIVERA I OLI. Calia fer caure un 30% el preu de l’oli?. Antoni Galceran.

OLIVERA I OLI. Los aranceles a la aceituna negra española pasan factura. OliMerca

CARNI. El sector cárnico español. ANICE

LACTIDades i resultats de la gestió econòmica a les explotacions de vaques de llet a Catalunya, 2017 Observatori de la Llet del DARP

FORESTAL. Biomassa, l’oportunitat als boscos. Aiats Agustí

BIOGÀS. Fer negoci amb els fems. Paula Amerempresa

Nostrum i Dupont. Amadeu Arderiu
obe-estudis-i-documents

obe-agroforum

obe-activitat

9 de novembre – Jornada dels Economistes: La Innovació en el sector agroalimentari català.

15 de novembre.- Jornada tècnica: “Podem prescindir de la llet? Salut, dieta i valors entorn d’un aliment únic”

23 de novembre.- Dinar-debat: Què mengem?: LA DIETA MEDITERRÀNIA amb Lluis Serra Magem

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s