FIAB demana al Congrés que s’impedeixi la venda a pèrdues

Per Jesús Domingo

La Federació Espanyola d’Indústries de l’Alimentació i Begudes (FIAB) considera imprescindible adoptar mesures que promoguin la competitivitat i l’eficiència del sector i que millorin el funcionament de la cadena, així ho va destacar el seu director general, Mauricio García de Quevedo, en una compareixença davant la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés dels Diputats.

Des FIAB s’ha valorat molt positivament la Llei de la Cadena Alimentària, que ha aconseguit millorar el funcionament i la vertebració de la cadena, augmentant l’eficàcia i competitivitat del sector agroalimentari espanyol i reduint el desequilibri en les relacions comercials entre els diferents operadors de la cadena de valor, tot i que s’ha sol·licitat la modificació d’alguns articles de la Llei per, entre d’altres, atorgar legitimació activa a l’AICA, que pugui actuar jurídicament i fer públiques les sancions que imposi.

El director general de FIAB ha recordat que la venda a pèrdues és una acció clara de competència deslleial i confusió al consumidor, que perjudica seriosament a la producció, a la indústria i a la generació d’ocupació, sense un benefici per al consumidor. “No volem una legislació proteccionista, però sí assegurar la seva rendibilitat i la competitivitat de tota la cadena alimentària a través de pràctiques honestes i lleials. Per això considerem necessari modificar la legislació per incrementar les sancions i evitar l’ús d’aquesta pràctica”, ha assegurat Maurici García de Quevedo.

Durant la compareixença, també s’ha referit a la defensa de la Unitat de Mercat i ha destacat la “importància d’evitar iniciatives legislatives d’algunes comunitats autònomes que trenquen aquesta unitat, així com altres desenvolupades per estats membres de la UE, on es dirigeixen el 70% de les exportacions agroalimentàries espanyoles “.

A més, el director general de FIAB ha ressaltat dos reptes importants per a la competitivitat del sector a l’àrea internacional com el Brexit i la política aranzelària dels EUA cap a productes com l’oliva de taula, que, al seu parer, posa en perill tota la filosofia de la PAC. “Hem de ser contundents amb els dos països per no veure alterat el nostre nivell de competitivitat global”, ha assegurat.

En la seva intervenció, Mauricio García de Quevedo ha recordat també el compromís de la indústria de l’alimentació amb el foment d’una dieta variada i equilibrada, impulsant iniciatives com l’Estratègia NAOS i el Pla de Col·laboració per a la Millora de la Composició dels Aliments i Begudes (2017-2020).

El director general de FIAB ha recordat que tot i que Espanya és el país més longeu del món amb una esperança mitjana de vida de 82,5 anys només superat per Japó, el nostre s’ha convertit en un dels països més sedentaris de la UE.”No hi ha res més rendible per a un país que invertir en educació i en salut. Educar a la població des d’edats primerenques en el coneixement dels aliments, en l’adquisició d’hàbits alimentaris saludables i en la pràctica d’exercici físic regular suposa aportar a les persones eines que els ajudaran a mantenir-se sanes “.

Així mateix, ha fet una crida per implicar tots els grups parlamentaris en la lluita contra la desinformació i els falsos mites sobre l’alimentació. “Els rumors i els atacs injustificats al sector produeixen una alarma social injustificada i desprestigien un sector estratègic que dóna feina a més de mig milió de persones”.

La importància del foment de la innovació, impulsant la col·laboració publico privada i la digitalització de la indústria; polítiques de promoció agroalimentària que fomentin els nostres productes en mercats alternatius als tradicionals; mesures que garanteixin el mateix tractament pel que fa a qualitat, seguretat i higiene als productes europeus i als importats de tercers països; i fórmules que donin suport a la dinamització i el dimensionament deles empreses del sector han estat altres de les sol·licituds realitzades pel director general de FIAB, Mauricio García de Quevedo, durant la seva compareixença.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s