La carn de porc es troba entre el menjar sa

Per Jesús Domingo

El passat dia 27 de novembre llegia “Gairebé el 50% del greix del llom de porc de capa blanca és monoinsaturat, igual que el greix de l’oli d’oliva”

He de reconèixer que com a professor de ramaderia que he estat durant quaranta anys les notícies em plenen de satisfacció, vaig pensar, veus com teníem raó els que durant anys hem aguantat fortes crítiques per promoure la producció i el consum de porcs. “Gairebé el 50% del greix del llom de porc de capa blanca és monoinsaturat, igual que el greix de l’oli d’oliva”,segons algunes de les conclusions exposades al “Taller d’alimentació i el paper de la carn de porc de capa blanca”. Taller organitzat per la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) i impartit per la dietista – nutricionista Carlota Martínez per als alumnes de 5è i 6è d’Educació Primària del Centre d’Ensenyament Tres Oliveres de Madrid.

 Durant el taller, Martínez ha destacat que la carn de porc de capa blanca és una important font de vitamines i minerals com el seleni, el zinc, el ferro i el fòsfor que ajuden al normal funcionament de les tiroides, el transport d’oxigen i el bon manteniment dels ossos entre d’altres.

A més, va explicar a tots els alumnes el paper de la carn de porc com a aliment dins de la dieta mediterrània, alhora que recalcava la importància deportar una alimentació equilibrada i variada, en la qual s’incloguin tots els grups d’aliments en les quantitats recomanades per a cada un d’ells.

L’experta dietista-nutricionista ha subratllat que la carn de porc de capablanca és un aliment que ajuda a reduir el cansament, la fatiga i al bon funcionament del metabolisme.

En aquest sentit, ha dit que, al costat d’un estil de vida saludable en el qual es faci exercici, es dormi bé i es begui molta aigua, és important fer al menys 5 àpats al dia en què s’incloguin fruites, verdures, aliments amb proteïnes, cereals integrals i tubercles.

Després de l’explicació, els alumnes de 5è i 6è han passat a la pràctica i han elaborat ells mateixos unes tapes saludables amb motiu nadalenc per incloure com a entrant en les properes dates festives.

Amb aquest taller Interporc ha volgut transmetre als alumnes la importància de dur uns hàbits de vida saludable i que menjar sa també és divertit, fàcil i ric. Recordem que la carn de porc es troba entre el menjar sa.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s