La producció mundial de llet

Per Jesús Domingo

La producció mundial de llet en el primer semestre podria baixar a nivells de 2016

La producció de llet en els 7 principals països productors és previsible que es mantingui ajustada durant 2019. Durant el primer semestre d’aquest any s’espera que la producció es redueixi a nivells no vistos des 2016, d’acord amb les estimacions de Rabobank.

En el primer trimestre del 2019, el creixement anual de l’oferta de llet s’ha estancat. Els elevats costos de les entrades al costat dels baixos preus pagats per la llet als ramaders, s’han reduït els marges d’aquests. Els lliuraments de llet han caigut a Austràlia, la UE i els Estats Units. El menor mida de la cabana també ha limitat la producció. Cal destacar que els lliuraments han augmentat a Argentina i Nova Zelanda, però les recents sequeres han afectat la producció, la qual cosa podrien afegir pressió als subministraments en els propers mesos.

A la UE, la majoria dels principals països productors han reduït la seva cabana, impactant en la producció. L’augment observat en alguns països no és suficient per compensar la reducció d’altres.

Als EUA també s’ha reduït la cabanya a 79.000 caps, però la millora en els rendiments ha promogut un augment de la producció en un 0,2% interanual al febrer, després del  increment del 0,9% al gener.

A curt termini, Rabobank estima que l’oferta limitada de llet, doni suport els preus mundials, si bé encara hi ha riscos centrats principalment a un creixement econòmic més feble i l’alça dels preus minoristes.

Anuncis

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s