Es necessitaria el 80% de la producció porcina de la UE per abastir la Xina

Per Jesús Domingo

La disponibilitat de carn de porc a la Xina s’ha reduït a causa de la pesta porcina africana (PPA) i a les tensions comercials amb els EUA. La PPA ha provocat el sacrifici de més d’un milió d’animals i la crisi amb Trump ha provocat la pujada dels aranzels d’entrada a la carn de porcí USA, així com la cancel·lació de moltes de les comandes a aquest país.

En conseqüència, cada vegada és més patent que falta carn de porc a la Xina. Segons les dades del Ministeri d’Agricultura de la Xina, la producció de porcí es va reduir en un 20 % a l’abril, mentre que els preus van augmentar en un 23 % respecte al mateix període de l’any anterior. Fins i tot, alguns estimen que aquesta pujada es podria duplicar o gairebé triplicar per a finals d’any.

Segons l’últim informe trimestral de porcí de Rabobank, la demanda xinesa de carn de porc importada seguirà sent fort en el mig termini. Els ramaders xinesos han fet cas omís a les crides de les autoritats per reposar els seus ramats, ja que els preocupa que puguin perdre de nou els seus animals, a causa de la malaltia (PPA). Normalment es requereixen de dos a tres anys per recuperar el cens, però segons Rabobank, en el cas de la Xina, seran necessaris més de 5 anys.

Segons una estimació de Rabobank, es necessitaria un 80% de tota la producció anual de carn de porc d’Europa per compensar el dèficit d’oferta a la Xina.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s