QUÈ MENGEM?: HISTÒRIA DE L’ALIMENTACIÓ I LA NUTRICIÓ A CATALUNYA

INSCRIPCIONS AQUÍ

Amb Ramon Clotet

Parlarem de la història de les persones, famílies i indústries alimentaries a Catalunya en la 2a part del segle XIX i la 1a part del segle XX, i de com el seu dinamisme i coneixements van contribuir a millorar l’alimentació.

Debat-tertúlia organitzat per la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Títol: “ALIMENTACIÓ I NUTRICIÓ A CATALUNYA: PERSONES, FAMÍLIES I INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES”

La història de l’activitat productora d’aliments a Catalunya des de mitjan segle XIX fins a també mitjan segle XX (cent anys d’història apassionant) és un model de com en un entorn determinat sorgeixen personatges clarividents que amb les eines que tenen… i les que busquen… i les que creen… resolen, via empresa, necessitats bàsiques de la societat.

S’endinsa en la descripció de diverses persones i famílies que han creat, desenvolupat i consolidat indústries alimentàries a Catalunya:

  • Galetes: Viñas, Birba, Trias
  • Begudes alcohòliques: Codorniu, Freixenet, Torres, Mont-Ferrant, Lehman, Bacardí, Anís del Mono, Moritz, Damm
  • Oli d’oliva: Borges
  • Làctics: Letona/Cacaolat, Danone
  • Xocolata: Simon-Coll, Arumí, Torres
  • Anàlisis alimentàries: Oliver Rodés
  • Productes dietètics: Santiveri, Ordesa
  • Brous i sopes deshidratats: Gallina Blanca

Tot això està recollit en el llibre “Alimentació i nutrició a Catalunya: industrials, productors i científics” (ACCA/CCNIEC, 2019). En Ramon Clotet n’ha fet la introducció a la primera part, objecte d’aquest dinar-col·loqui. Hi apareixen algunes d’aquestes persones i famílies com a mostra d’una societat dinàmica en què l’ús de coneixements barrejat amb l’entusiasme per contribuir a la millor alimentació de la societat dona lloc a la creació d’empreses de tot tipus, interconnectades, amb una visió del que després se n’ha dit clúster, i amb sentit de servei.

Presenta: Antoni Garcia Gabarra

Ponent: Ramon Clotet,

Ramon Clotet es membre emèrit de l’Institute of Technologists (EUA) i secretari de la Fundació Triptolemos.

Data i hora: Divendres dia 11 d’octubre de 2019 a les 14 h (el debat tancarà a les 16 h)

Lloc: Restaurant Pomarada, Passeig de Gràcia 78, Pral.

Preu: La participació al debat és gratuïta.

El dinar té un cost de 20 € (a pagar individualment al restaurant). El cost inclou el dinar del ponent.

Inscripcions: cal inscriure’s en el següent ENLLAÇ abans del dia 4 d’octubre. En cas de cancel·lar la participació cal avisar la secretaria del Col·legi.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s