Preu de la llet a la Unió Europea

Per Jesús Domingo

El preu mitjà pagat al ramader de la Unió Europea en el mes de juliol va ser de 33,43 € / 100 kg de llet estàndard segons els càlculs de la LTO. Aquest preu suposa un augment de 0,14 € / 100kg en comparació amb el mes anterior i un descens de 0,41 € / 100 kg (-1,2%) en comparació amb juliol de 2018.

Per primera vegada, des de febrer i en el que va d’any, el preu mitjà de la llet està per sota dels preus dels mateixos mesos del 2018. Segons la LTO, no sembla que els preus de la llet vagin a augmentar en els propers mesos en la mateixa mesura que ho van fer a finals de l’any passat. Sense una reactivació del mercat, és probable que el nivell de preus de 2018 no s’assoleixi el 2019.

El fet que, de mitjana, els preus de la llet al juliol hagin augmentat lleugerament es deu a les fluctuacions estacionals. La pujada de les indústries franceses és habitual en aquesta època de l’any. En els mesos de juliol, agost i setembre, els preus de la llet francesa generalment arriben al seu punt màxim.

El preu de la llet de la britànica Saputo Dairy UK ha augmentat a causa d’una prima estacional al mes de juliol. La italiana Granarolo va augmentar el preu de la llet al juliol a 0,5 € / 100 kg. El preu calculat en la finesa Valio ha augmentat a causa d’una major prima de sostenibilitat. L’holandesa FrieslandCampina i l’alemanya Müller van baixar els seus preus al juliol.

Es preveu que els preus de l’alemanya DMK, l’suec-danesa Arla, la francesa Savencia, Saputo, Granarolo i FrieslandCampina es mantinguin sense canvis durant els propers mesos, almenys els estivals.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s