Els més beneficiats amb l’acord UE-Japó: carn, làctics i vi

Per Jesús Domingo

L’1 de febrer de 2020 va complir el primer aniversari de l’entrada en vigor de l’Acord d’Associació Econòmica UE-Japó (EPA). En els primers deu mesos posteriors a la implementació de l’acord, les exportacions de la UE al Japó van augmentar un 6.6% en comparació del mateix període de l’any anterior. Això supera el creixement en els últims tres anys, que va ser de 4.7% com a mitjana (dades d’Eurostat). Les exportacions japoneses a Europa van créixer un 6,3% en el mateix període.

Dins el sector agrari, els sectors més beneficiats han estat:

-Les exportacions de carn van augmentar en un 12%. Les de porc es van incrementar en un 12,6% i les de carn de boví congelada s’han triplicat.

-Les exportacions de productes lactis van augmentar un 10,4% (inclòs un augment de l’47% en les exportacions de mantega).

-Les exportacions de begudes van augmentar en un 20%, amb un creixement de l’17.3% en les exportacions de vi.

La Comissió Europea ha donat alguns exemples d’accions que estan afavorint l’exportació UE:

-Llavors franceses: HEMP de França: és una cooperativa d’agricultors especialitzada en la producció i certificació de llavors. Han estat treballant amb l’Associació de Cànem de Hokkaido durant els últims quatre anys, tractant de reiniciar la collita tradicional de cànem al Japó. L’acord comercial de la UE amb el Japó podria ajudar a desenvolupar el negoci entre HEMP-it i els agricultors japonesos mitjançant el desenvolupament de varietats de plantes sense cap tipus de THC.

-Carn de boví irlandesa: Bord Bia, l’Oficina d’Aliments d’Irlanda, ha estat promovent la carn de boví de la UE en un projecte cofinançat per la UE. La campanya busca ressaltar els alts estàndards europeus de seguretat alimentària, qualitat i sostenibilitat al Japó. Gràcies a l’EPA UE-Japó, els aranzels sobre la carn de boví cauran gradualment a l’9% durant el període de l’acord. Això significa que els productes de carn irlandesa es poden vendre a preus competitius.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s