Saldo comercial agroalimentari molt favorable per a Espanya el 2019

Per Jesús Domingo

Espanya ocupa el quart lloc en la Unió Europea (UE) com a exportador amb el 10,4% i el tercer en el comerç importació amb el 14,5%.

El saldo agroalimentari de la UE amb Xina, és favorable a la UE multiplicant gairebé per sis el valor de les exportacions en els últims sis anys.

Les exportacions del sector agroalimentari a la Xina van representar el 7,8% de les exportacions extracomunitàries en 2018, mentre que les importacions van arribar al 4,4%. Les exportacions agroalimentàries d’Espanya a la Xina, es van multiplicar per 2,6 en valor i per quatre en volum en els últims sis anys, el que representa en aquest període, un augment del 168% en valor i del 283% en volum. D’altra banda, les importacions procedents de la Xina, han suposat un augment del 63% en valor i del 65% en volum.

Els onze primers mesos de 2019, el valor de les exportacions agroalimentàries d’Espanya a la Xina es preveu en 1,9 bilions €, un augment interanual de 81%, mentre que les importacions en el mateix període baixen un 3,6%, resultant un saldo comercial rècord per a Espanya de més d’1 bilió de €.

L’exportació de carn de porcí al mercat xinès, va representar el 2018 el 41,6% de el sector agroalimentari espanyol i del 67,5% en els onze mesos de 2019, el que col·loca a el sector com a principal producte agroalimentari al mercat xinès.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s