Coronavirus: Congestió de contenidors amb carn de boví en els ports xinesos

Per Jesús Domingo

El coronavirus té paralitzada la cadena de subministrament en els ports de la Xina. Les mesures adoptades pel govern per evitar una major propagació de virus estan interrompent el comerç, la producció i les cadenes de subministrament. D’acord amb informes de la indústria naviliera, si bé els contenidors refrigerats s’estan descarregant, pocs importadors els estan retirant, el que està generant que moltes terminals s’estiguin quedant sense endolls per alimentar les unitats de refrigeració. Els ports de Xangai i Xingang ja han reportat la utilització de l’100% de la capacitat de refrigerat disponible, segons la Borsa de Rosario.

La indústria frigorífica d’Argentina estima que perdrà 450 milions de dòlars en els pròxims dos mesos, per la renegociació de contractes amb la Xina per l’efecte del coronavirus. L’activitat d’aquestes plantes va disminuir en un 30% al gener i els preus pagats als compradors xinesos van caure en un 35%, amb pèrdues de fins a 3 $ / kg.

A Austràlia, tot i que les exportacions de carn de boví al gener van augmentar en un 17% fins a les 79.000 t pes canal, sent Xina el principal mercat amb 21.000 t importades, les perspectives aviat podrien canviar, a causa de l’escassetat d’oferta que s’espera en els propers mesos pel Coronavirus.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s