En suport al sector

Per Jesús Domingo

Des d’Asaja Madrid, -Madrid és la comunitat més afectada pel Coronavirus-, han volgut agrair la gran tasca de tots els agricultors i guanyadors de tot Espanya per la seva contribució diària a l’abastament de les llars, però també considera que calen ajuda a molts dels sectors i un major control perquè siguin els productes nacionals els que tinguin els actuals canals de distribució.

“Més enllà de l’Estat d’Alarma, un cop més queda absolutament demostrada la importància de les activitats agrícoles i ramaderes per al sosteniment de la nostra societat. La seva tasca és cabdal, i més en aquests temps de confinament. Garanteixen l’abastament de tota la població. Des d’Asaja Madrid tenen el nostre suport i reconeixement. Els esdeveniments d’aquests dies ens han de fer valorar la importància d’enfortir el nostre agro, rejovenir, modernitzar-lo “, és una valoració que fa Francisco José García, president de l’agrupació madrilenya.

L’excepcionalitat d’aquestes setmanes i les mesures d’índole econòmica adoptades pel Govern d’Espanya per a pal·liar les conseqüències de les mesures de mobilitat adoptades per frenar l’expansió del Coronavirus, però, conviden a l’agrupació madrilenya a reclamar la posada en marxa de diverses iniciatives per part de Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient d’Espanya i la Conselleria de Medi Ambient, Ordenació de el Territori i Sostenibilitat de la Comunitat de Madrid. Si bé reconeix que “algunes mesures van més enllà de les seves competències, els dos organismes poden canalitzar un esperit reformista absolutament prioritari en aquests moments”.

Es advoca per una exoneració de les quotes d’autònoms vigents per al sector agrícola i ramader, així com l’estudi d’una reducció dels impostos existents en el sector. Les dues mesures permetrien descarregar de pressió unes economies habitualment exposades a imprevistos com els temporals, la sequera o les plagues, tots ells patents en els últims mesos i ‘per se’ motivadors de velles reivindicacions, sempre vàlides, com el increment del finançament per a la contractació d’assegurances agràries o l’establiment de línies de finançament bonificades íntegrament.

Una altra mesura que permetria alleugerir aquesta pressió afectaria els costos laborals, un aspecte on podrien implementar-se exempcions, reduccions o bonificacions, en funció de el cas. A més, amb la recent posada en marxa de la nova campanya de la Renda, consideren cabdal la publicació de manera immediata de la reducció de mòduls per a la campanya del Impost de la Renda sobre les Persones Físiques de l’exercici 2019.

“Els ramaders que crien oví i cabrum s’estan trobant un problema addicional”, explica Francisco José García, president de l’agrupació. “No poden optar a cap de les ajudes que actualment existeixen, mentre que una gran majoria ven els seus animals a engreixadors. Això genera un problema que es podria solucionar si rebessin ajudes directes. En el camp de la ramaderia madrilenya també veiem pertinent l’emissió d’ajudes econòmiques per al boví brau “.

La necessitat d’abastir els mercats pot estimular l’activitat agrícola i ramadera i, en aquest sentit, s’advoca per l’establiment d’un major control perquè siguin els productes nacionals els que tinguin els actuals canals de distribució. L’adquisició massiva de productes per part de les administracions públiques o l’establiment de primes econòmiques per als emmagatzematges privats que embastezcan aquesta distribució són mesures que serien molt ben vistes, susceptibles d’incloure també dins de la màxima “Vivim temps durs que exigeixen decisions valentes per protegir els nostres ciutadans “enunciada dies enrere pel president de govern Pedro Sánchez.

“Des Asaja Madrid els agradaria agrair públicament a tots els agricultors i ramaders que es van sumar a la crida de la nostra organització per col·laborar amb els seus tractors i la seva maquinària agrícola en les tasques de desinfecció de múltiples pobles i localitats del nostre país. El seu compromís i la seva implicació també estan sent fonamentals en aquesta baralla diària per frenar el creixement dels contagis i per contribuir a aplanar la corba d’afectats. El col·lectiu agrícola i ramader d’aquest país ha demostrat estar a l’altura de les circumstàncies demostrant la seva gran responsabilitat “.

“Volem enviar el nostre més sentit condol a totes les persones que han perdut a algun ésser estimat des de la irrupció d’aquesta pandèmia i volem transmetre-li el més sincer dels afectes a tots els professionals de l’àmbit sanitari que treballen en primera línia”.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s