Webinar GRATUÏT: “Assegurar una bona nutrició de les persones grans: un repte per a tots”

CONFERÈNCIA EN DIRECTE (WEBINAR):

INSCRIPCIONS AQUÍ

El Col·legi d’Economistes de Catalunya ofereix els seus continguts online i en directe, que es podran seguir des d’on es vulgui.

Aquests actes (“Webinars” o seminaris web), són en format online. Per tramitar la inscripció serà imprescindible fer-ho a través d’aquesta pàgina, com en qualsevol acte, i un breu registre a la plataforma “ZOOM” que el Col·legi ha contractat, per poder obtenir l’enllaç de connexió.

Un cop s’hagi completat la inscripció en aquesta pàgina, l’usuari rebrà una invitació per al Registre a la plataforma ZOOM i poder obtenir així l’enllaç de connexió necessari per al seguiment en directe del Webinar.

DATA: Divendres, 15 de maig de 2020

HORARI: de 18 a 19 hores

INTERVENEN:

undefinedDra. Núria Virgili Casas, Metgessa especialista en Endocrinologia i Nutrició. Unitat de Nutrició i Dietètica de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Professora associada de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

PRESENTA:

Sr. Antoni Garcia Gabarra, Consultor en regulació alimentària. Vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del CEC – àrea de qualitat i seguretat alimentària

MODERA:

Sr. Xavier Ticó Camí, Gestor de projectes del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del CEC – àrea d’ agroinnovació.

PRESENTACIÓ:

L’augment de l’esperança de vida comporta un envelliment de la població i un increment de la prevalença de malalties cròniques.

En el procés d’envelliment es produeixen canvis en els anomenats compartiments corporals, alteracions sensorials, discapacitat funcional que, juntament amb l’aïllament social, predisposen a hàbits alimentaris inapropiats i/o desequilibris entre l’aportació de nutrients i les necessitats de l’individu. Això pot estar afavorit per les alteracions en la masticació i deglució, pèrdues del gust i olfacte, la polimedicació, a més de les limitacions en la mobilitat i augment de l’estada en residències o l’hospitalització. Per tot això, les persones grans és troben amb freqüència en situació o risc de  desnutrició.

Per aconseguir una òptima nutrició de la gent gran és fonamental l’atenció sanitària per tal de conèixer l’estat nutricional i detectar aquelles persones que es troben en situació o risc de desnutrició  per, quan calgui, posar en marxa estratègies destinades a contrarestar-la o evitar-la, recomanant  canvis en l’estil de vida i l’alimentació que incloguin modificacions de la textura i tipus d’aliments, forma de preparació més adequada o utilització de suplements nutricionals.

OBJECTIUS: 

  • Analitzar els motius pels quals les persones grans es troben amb freqüència en situació o risc de desnutrició
  • Proposar estratègies per millorar la nutrició d’un segment cada cop més gran de la població.
  • Fer ressò d’un problema social i sanitari d’elevada prevalença i alts costos, la solució del qual, a més d’afavorir l’envelliment saludable, és tot un repte per a les empreses alimentàries i la restauració, així com per als hospitals i les residències assistides i, al mateix temps, contribueix a la disminució de la despesa sanitària associada.

DESTINATARIS:

Qualsevol persona interessada en els àmbits de la nutrició i la salut, l’economia de la nutrició, l’agroalimentació i l’envelliment saludable de la població

Col·loqui:

Mentre duri el Webinar, hi haurà obert un xat per poder plantejar preguntes per escrit a la ponent.

ORGANITZA:

Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s