El consum de pollastre creix un 25% al ​​març

Per Jesús Domingo

D’acord amb les dades d’Associació Interprofessional de l’Avicultura de Carn de Pollastre (Propollo) “La demanda nacional de pollastre, gall dindi i altres aus al canal de distribució s’ha incrementat un 25% sobre l’habitual de 24.000 t setmanals durant el inici de la crisi pel Coronavirus”.

Detallistes, grans i mitjanes superfícies i hipermercats han comptat amb 6.000 t extra a la setmana del 9 al 15 de març, quan es va iniciar l’estat d’alarma, 3.600 t en la setmana del 16 al 22 de març, i s’ha normalitzat de nou a la setmana 23 a el 29 de març, fet que suposa increments del 25% i el 15%, respectivament en les dues primeres setmanes.

El increment generalitzat de la demanda en la distribució va estar acompanyada d’una dràstica reducció de canal HORECA (Hostaleria, Restauració i cafeteries) a zero, de manera que els punts de venda directe als consumidors han absorbit aquesta producció, a la qual s’ha respost amb normalitat des del sector.

Madrid i Catalunya al capdavant en consum

Per comunitats autònomes, Madrid, la primera a adoptar mesures de tancament de centres escolars, va registrar una demanda de més de 410 t només en els dies 10 i 11 de març, fet que suposa un increment del 15%, que ha pujat fins a la mitja nacional del 25% en el període analitzat. A la primera setmana de confinament general, Catalunya va registrar un pic de demanda amb un 13.8% (470 Tm); mentre que a Andalusia va ser del 10% (520 Tm). Aquestes dues comunitats són les que més carn d’au consumeix.

Per a Jordi Montfort, secretari general de Propollo i portaveu de l’Associació, “el sector manté en actiu tots els seus centres de producció i en aquests moments està compromès amb la salut dels treballadors per continuar amb el proveïment normal de mercat, on s’espera una estabilització de la corba de demanda per al mes d’abril. L’equip directiu està en permanent contacte amb les administracions públiques i sanitàries per informar el sector dels diferents canvis en les directrius, sent una de les indústries amb majors exigències i estàndards en matèria de bio seguretat per a tot el personal.”

En total, Propollo reuneix més de 65 empreses, amb més de 5.000 granges i centres de producció, 281 sales d’especejament i processament, i dóna feina directa a més de 40.000 professionals, representant al 90% de el sector.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s