Prioritzar el producte espanyol de temporada

Per Jesús Domingo

El Govern ha sol·licitat a les cadenes de supermercats que prioritzin els productes espanyols, els de temporada i proximitat i els situïn “en llocs destacats dins dels seus lineals”, a més d’ajudar els aliments “que més han patit pel tancament de bars i restaurants com a conseqüència de la pandèmia.

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha traslladat aquesta petició, que està sent una reclamació de el sector agrari, durant la reunió telemàtica que ha mantingut amb les patronals de el sector: Asedas (que agrupa Mercadona, DIA i una desena de grups regionals) , ACES (a la qual pertanyen Lidl i els supermercats de Carrefour, Eroski, Alcampo i El Corte Inglés) i Anged (hipermercats).

Segons el Ministeri, també s’ha exhortat a la distribució alimentària a donar suport “productes de temporada i de proximitat”.

L’Executiu està portant a terme “un estret seguiment de l’evolució dels preus” i de moment “no s’ha registrat cap situació anòmala destacable”, han apuntat des del Departament en un comunicat.

En la trobada, el ministre ha advocat per “reforçar la comunicació” entre els diferents baules que conformen la cadena alimentària per a “assolir un major equilibri i un repartiment més just de la valor” i així protegir sobretot a la part més feble, la de els agricultors.

En aquest sentit, Planes ha demanat a la distribució “un esforç per evitar la banalització de determinats productes i treballar, de manera conjunta, per incrementar el prestigi d’agricultors, ramaders i pescadors davant la societat”.

I li ha agraït el seu treball per garantir l’abastament alimentari en plena crisi sanitària -durant la setmana prèvia al confinament es van registrar llargues cues i files generalitzades pel fort increment de les compres-, el que segons la seva opinió demostra que Espanya compta amb una cadena “eficient i capaç”.

Demà dimarts està prevista una reunió de l’Observatori de la Cadena Alimentària en la qual s’analitzaran l’evolució de el consum i la formació dels preus dels aliments, ha recordat el Ministeri.

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s