ObeAlimentària 49 – Juny 2021

Joan Casals. Director executiu de la Fundació Miquel Agustí

Aquest mes de juny entrevistem a Joan Casals que a les instal·lacions de la UPC ens presenta (en vídeo) el Banc de Germoplasma de la Fundació Miquel Agustí. Com a tema del mes presentem la Segona Jornada “Aigua Sòl i Aliments: l’aigua un recurs escàs multidemanat”. El Quadre de Comandament ens informa de la cada cop més preocupant pujada de preus de les primeres matèries alimentaries. El preu dels aliments ( Eduard Arruga i Francesc Reguant), la segona revolució verda i el patrimoni sensorial són temes d’opinió. Jesús Domingo ens posa al dia en les dinàmiques sectorials. La PAC es motiu d’anàlisi juntament amb altres aspectes relatius a la sostenibilitat i transformació alimentària.

Finalment remarca les dues properes activitats. El dia 9 de juny sobre el rol dels insectes en una alimentació saludable i el dia 16 de juny Tercera jornada “Aigua, Sòl i Aliments: Aigua, aliments i regadiu”.  

obe-5-minuts

Cinc minuts amb Joan Casals: El banc de germoplasma de la Fundació Miquel Agustí

obe-tema-del-mes

Cicle de jornades Aigua, Sòl i Aliments a Catalunya | Jornada 2: ”Aigua, recurs escàs multidemanat” Video de la Jornada

Ponència: Regulació legal de l’aigua. Carles Gabernet

Experiència: Nou sistema de reg eficient en fruiters. Francesc Raset

Experiència: Present i futur del Segarra Garrigues. Miquel Galvarriato

obe-conjuntura

Quadre de Comandament Agroalimentari. Juny 2021

Data de caducitat o consum preferent, la confusió que fa malbaratar tones de iogurt (opina Eduard Arruga). Entrevista Mar Vila

Els matins de TV3. El preu dels aliments pels núvols (opina Francesc Reguant). Entrevista Lidia Heredia

La segona revolució verda. Francesc Reguant

El patrimoni sensorial ja és una realitat a França. Ricard Estrada

Globalización, transiciones climática y digital y crisis pandémica en los sistemas agroalimentarios: implicaciones para las políticas públicas. Albert Massot Martí 

Estadistiques

Nuts and Dried Statistical Yearbook. INC

obe-sectors

FRUITA. Es podrá seguir produint la mateixa fruita? Jesús Domingo

VI. Experts en gaudir “con vino”. Jesús Domingo

PORCÍ. Transparents, no invisibles. Jesús Domingo

LACTI. Una explotació professional 500 vaques. Jesús Domingo

LACTI. Avui costa 4 cèntims més produir un litre de llet. Jesús Domingo

LACTI. El futur del sector està a les seves mans. Jesús Domingo

CARNI Menjar insectes en lloc de carn vermella. Jesús Domingo

CARNI. La producció carni-ramadera i la sostenibilitat mediambiental. Jesús Domingo

CADENA ALIMENTÀRIA. Essencial durant la pandèmia però qui ha guanyat més diners las cadenes de distribució. Jesús Domingo

CONSUM. Menys van malbaratar més aliments el 2020. Jesús Domingo

CONSUM. No retallar fons de promoció. Jesús Domingo

COMERÇ EXTERIOR. Cauen les exportacions càrnies i d’oli al Regne Unit. Jesús Domingo

COMERÇ EXTERIOR. Més dificultats en l’exportació de fruites i hortalisses. Jesús Domingo

OCUPACIÓ. L’activitat d’agricultura va ser la única que va crear ocupació. Jesús Domingo

GREEN DEAL. El sector no veu motius de celebració. Jesús Domingo

GREEN DEAL. La UE podria reduir la producció en més d’un 20% Com ho recuperaríem?. Jesús Domingo

empresa

Proyecto de ley de Residuos y Suelos Contaminados. MITERD

obe-estudis-i-documents

Libro Blanco Desafíos Científicos 2030. CSIC

Can the next CAP help to achieve Green Deal targets? Alan Matthews

Impacte de la PAC en el desenvolupament de les zones rurals. Piroska KÁLLAY. CESE

EU Action Plan: ‘Towards Zero Pollution for Air, Water and Soil‘. Europe Commission

Ley del cambio climático y transición energética. Parlamento español

Pourquoi la Chine pèse si lourd sur le marché des matières premières. Patrice Moyon

Evaluation of CAP’s impact on climate change and greenhouse gas emissions. European Commission

obe-agroforum

Pesticides : réduire ou interdire, et comment ? Par Yves Guy, Pierre Guy, , Anne Judas, 

obe-activitat

CICLE DE JORNADES “AIGUA, SÒL I ALIMENTS A CATALUNYA”:

TROBADES “QUÈ MENGEM?”

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s