
ObeAlimentària 62 de desembre obre la publicació amb una entrevista a Anna Lluis on ens explica el projecte Simbiosy en bioeconomia circular. El Quadre de Comandament expressa la preocupació sobre la sequera, to i que les darrerees pluges donen una tímida esperança. Recomanem l’informe de l’Observatori agrolimentari Cajamar en la seva versió sobre les regions espanyoles. Així mateix destacar la ponència de Judit Montoriol sobre les consequències de la guerra d’Ucraïna a l’agroalimentació espanyola. A més dels diferents continguts d’opinió, sectorial i documents d’interès desitgem remarcar que a la part final del bloc trobareu els videos i ponències de les activitats realitzades per la Comissió d’Economia Agroalimentaria els darrers tres anys. Us desitgem bona lectura, bon Nadal i un any nou ple de novetats positives i inspiradores

Cinc minuts amb Anna Lluís: Simbiosy en bioeconomia circular (VIDEO)

Quadre de Comandament Agroalimentari. Desembre 2022

ZEPA. Ja n’hi ha prou. Francesc Reguant
La dimensió sí que importa. Francesc Reguant
Estrès hidric. Comissió d’aigua del Col.legi d’enginyers Agrònoms

Observatorio-sector-agroalimentario-regiones-espanolas-2021 CAJAMAR

Augmentar-el-rendiment-i-protegir-la-biodiversitat.doc Jesús Domingo
Caiguda-de-la-produccio-de-llet-malgrat-la-pujada-del-preu. Jesús Domingo
Deixar-les-filosofies-i-trepitjar-terra. Jesús Domingo
El-porci-ha-reduit-un-50-les-emissions-de-nitrogen. Jesús Domingo
Els-cunicultors-deixen-la-seva-activitat-per-la-crisi. Jesús Domingo
L’unic-pais.-impost-del-plastic. Jesús Domingo
La-modificacio-genetica-del-sexe-als-pollastres. Jesús Domingo
Neix-la-xarxa-europea-de-bioeconomia-rural. Jesús Domingo
Tot-i-les-recomanacions-menys-consum-de-fruita. Jesús Domingo
Us-sostenible-dantibiotics-a-la-ramaderia. Jesús Domingo

Debate sobre la nueva Política Agrícola Común (PAC). Comisión Europea en España
El sistema alimentario global. Estudio de la percepción social en Cataluña. F. Morey-Cortés et al. Fundació Triptolemos
Catalunya quiere ampliar la zona ZEPA del Delta del Llobregat – AgroDigital
Adaptación de los sistemas alimentarios y recomendaciones dietéticas para cumplir con la salud pública y objetivos de sostenibilidad ambiental. Marco Springmann
Salvar nuestros suelos de todas las maneras terrenales posibles. FAO
MEAT PROTEIN ALTERNATIVES. OPPORTUNITIES AND CHALLENGES FOR FOOD SYSTEMS’TRANSFORMATION. OECD
Proposta d’Estratègia de Relleu Generacional Agrari de Catalunya. DACAAR

Memòria d’activitats realitzades
MEMÒRIA 2021 DE LA COMISSIÓ D’ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA
AGRO-DEBAT:
Agroalimentari. El sector pateix les conseqüències de la guerra a Ucraïna. Presenta Judit Monturiol
CICLE DE JORNADES “INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA”
JORNADA 1 – CIÈNCIA PER UN FUTUR SOSTENIBLE (video de la Jornada)
- Visió CAJAMAR front la sostenibilitat. (pdf) Roberto García Torrente
- Reptes vers l’alimentació sostenible (video). Josep Puxeu Rocamora
- Opcions de la tecnologia per redreçar els sistemes alimentaris.( video) Louise O. Fresco
- De la natura a l’agricultura, l’experiència de desenvolupar un producte fitosanitari biològic. (pdf) M.Isabel Trillas Gay
- Bio Hub CAT. (pdf) Victor Falguera Pascual
- Biotecnologia i la (re) evolució vers un model alimentari sostenible. (pdf) Susana Sanchez Gomez
JORNADA 2 – Tecnologia per a una agricultura més eficient i més sostenible (VIDEO de la Jornada)
- Control integrat de plagues a Agromillora- Maria Angels Mestre
JORNADA 3- La tecnologia per a la sostenibilitat de la ramaderia, l’aqüicultura i la pesca centra la tercera jornada del cicle sobre innovació per a una agroalimentació sostenible [VIDEO]
- Tecnologies 4.0 aplicades a la pesca i aquicultura. Cristobal Aguilera
- Projecte FERTIMANURE. Gemma Muns
- Experiències en Biogas. Xavier Flotats
JORNADA 4- Transformació de la industria alimentària d’acord amb els ODS (VIDEO)
JORNADA 5- Eines de la distribució per ser més eficient i circular (VIDEO)
- Transport de mercaderies en tren com alternativa sostenible. Genoveva Climent
- La innovació a Mercabarna. Pablo Vilanova
- Innovació a Bon Area. Ramon Alsina
JORNADA 6-Tendències i orientacions del consum vers els objectius 2030 (VIDEO)
- Genomas, microbiomas y nutrición personalizada. Daniel Ramón Vidal
- Tendències i orientacions dels edible insects vs. els objectius de desenvolupament sostenible 2030 Marta Ros Baró
- La importancia de los recursos marinos para la humanidad Peter Lembke
- “Alimentación funcional. Experiencias de nutrición hacia la epigenética, envejecimiento y prevención de enfermedades Gloria Sabaté Sales
- Preguntes i respostes
TROBADES “QUÈ MENGEM?”
- Llistat de col·loquis Què mengem? de la Comissió d’Economia Agroalimentària de 2018 a 2022
- Què mengem? 2020: Coloquis sobre temes de nutrició. Antoni García Gabarra
- Què mengem? 2021: Coloquis sobre tèmes de nutrició. Antoni García Gabarra
- Què mengem? 2022: Resum dels coloquis sobre aliments i alimentació . Antoni García Gabarra
- Video de la Conferencia 22/02/22 – Col·loqui Què mengem? EN DIRECTE: ”Implementació d’un pla de prevenció de pèrdues i malbaratament alimentaris: el cas de l’Hospital de Can Ruti”
- Què mengem 5/05/22 ‘‘L’experiència d’Unilever en marques com Hellmann’s i Frigo en sostenibilitat amb propòsit, donant resposta als ODS + VIDEO
- Què mengem 9 de juny 2022 (dijous) Col·loqui Què mengem? ONLINE: ‘‘Veganisme, s’acosta un tsunami?’‘ VIDEO – PONÈNCIA PDF
- Què mengem? 16 de novembre 2022. Que puc fer jo, per millorar la meva salut i la del planeta respecte a l’alimentació. Montserrat Rivero
CICLE DE JORNADES” L’AIGUA, EL SÒL I ELS ALIMENTS A CATALUNYA”
Presentació i programa del cicle de Jornades “Aigua, sòl i aliments a Catalunya”
Resum del cicle de Jornades Aigua, Sòl i Aliments a Catalunya
Ponències del cicle de Jornades Aigua Sòl i Aliments a Catalunya
BIODIVERSITAT
Vídeo de la Jornada 17/02/22 – Jornada ONLINE: ”La pèrdua de la biodiversitat afecta el meu negoci?”. Analitze