ObeAlimentària 64 – Març 2023

ObeAlimentària 64 de març 2023 obra les seves pàgines amb l’entrevista a Genoveva Climent, Directora Comercial i de desenovlupament de negoci del Port de Tarragona, una infraestructura clau per a l’entrada de cereals i soja. Les tensions comercials provocades per la guerra de Ucraïna han reforçat el caracter estratègic d’aquest port. El canvi climàtic no es va entendre fins que no es va veure que aquest es convertiria en costos i pèrdues per a l’economia, ara ja estem aquí. Per això que l’impuls de les energies renovables és clau per frenar el canvi climàtic però això no es pot fer en competència amb un recurs crític que és la producció d’aliments. D’això parlarem en una jornada el dia 22 de març ( ”L’energia fotovoltaica i l’agricultura, a la recerca d’un equilibri”). En un altre vessant preocupa de manera extraordinària la perllongada i greu sequera. En aquest sentit des de la Comissió d’Economia Agroalimentària hem impulsat Agrodebat clau per parlar de sistemes de reg eficient (Agrodebat: ”Sistemes de regadiu eficients”). Les inscripcions estan obertes.

22 de Març 2023 – Jornada: ”L’energia fotovoltaica i l’agricultura, a la recerca d’un equilibri”

30 de març 2023Agrodebat: ”Sistemes de regadiu eficients”

obe-5-minuts

Cinc minuts amb Genoveva Climent: El port de Tarragona, la porta d’entrada de cereals (VIDEO)

obe-conjuntura

Quadre de Comandament Agroalimentari. Març 2023

obe-opinio

Comentari-resum sobre el llibre Une agriculture sans agriculteurs. La révolution indicible. Purseigle, F.  HervieuLourdes Viladomiu

La maledicció dels recursos naturals no renovables – Quadern de les idees, les arts i les lletres. Albert García Pujol

Sobreviure o canviar. Francesc Reguant

Proposta de creació d’una Taula de l’Aigua. Ramon Lletjós

El consum d’aliments ecològics. Karen Hoberg

Estadistiques

Informe 1/22 Observatori de la Llet .DACA

Perspectivas del gran consumo 2023. Food Retail

obe-sectors

Al-dia-mundial-de-les-llegums.doc. Jesus Domingo

Aliments-que-es-van-malbaratar-a-la-ue. Jesús Domingo

Com-esta-el-nostre-camp. Jesús Domingo

Declarada-la-emergencia-cinegetica. Jesús Domingo

Disminueixen-els-residus-de-medicaments-veterinaris. Jesús Domingo

El-carni-principal-sector-exportador-de-catalunya-el-2022. Jesús Domingo

El-cost-de-la-produccio-de-tomaquet. Jesús Domingo

El-transport-dels-animals-vius. Jesús Domingo

En-plena-guerra-saldo-comercial-de-record-a-favor-de-ucraina. Jesús Domingo

Forta-demanda-escassedat-de-oferta-i-pujada-de-costos. Jesús Domingo

La-tracabilitat-en-un-projecte-amb-inteligencia-artificial. Jesús Domingo

Llei-malbaratament-alimentari. Jesús Domingo

Tanquen-les-granges-de-llet. Jesús Domingo

The World Is Growing More Crops — but Not for Food. Lindsey Sloat et al.

Fundación Triptolemos Febrero 2023

Estudio sobre el impacto ecològico de los habitos alimentarios de la población española. HISPACOOP

El pinchazo de los porductos Eco. Ilier Navarro.

La carne falsa se desinfla. Miguel Angel Garcia

El sector bovino en 2023: Un año de cambios. Pablo Resco

Using less chemical pesticides: European Commission publishes toolbox of good practices. European Commission

Identificación de tecnologias y soluciones innovadoras de adaptacion al cambio climático. Canal de Isabel II

Novedades jjurídicas agroalimentarias. Marzo 2023. Jose Luis Palma

obe-activitat

Memòria d’activitats realitzades

MEMÒRIA 2021 DE LA COMISSIÓ D’ECONOMIA AGROALIMENTÀRIA

AGRO-DEBAT:

Agroalimentari. El sector pateix les conseqüències de la guerra a Ucraïna. Presenta Judit Monturiol

Informe complert

Brusel.les davant les crisis alimentàries i de salut. Joan Mier

CICLE DE JORNADES “INNOVACIÓ AGROALIMENTÀRIA”

JORNADA 1 – CIÈNCIA PER UN FUTUR SOSTENIBLE (video de la Jornada)

JORNADA 2 – Tecnologia per a una agricultura més eficient i més sostenible (VIDEO de la Jornada)

JORNADA 3- La tecnologia per a la sostenibilitat de la ramaderia, l’aqüicultura i la pesca centra la tercera jornada del cicle sobre innovació per a una agroalimentació sostenible [VIDEO]

JORNADA 4- Transformació de la industria alimentària d’acord amb els ODS (VIDEO)

JORNADA 5- Eines de la distribució per ser més eficient i circular (VIDEO)

JORNADA 6-Tendències i orientacions del consum vers els objectius 2030 (VIDEO)

TROBADES “QUÈ MENGEM?”

CICLE DE JORNADES” L’AIGUA, EL SÒL I ELS ALIMENTS A CATALUNYA”
Presentació i programa del cicle de Jornades “Aigua, sòl i aliments a Catalunya”
Resum del cicle de Jornades Aigua, Sòl i Aliments a Catalunya
Ponències del cicle de Jornades Aigua Sòl i Aliments a Catalunya

BIODIVERSITAT

Vídeo de la Jornada 17/02/22 – Jornada ONLINE: ”La pèrdua de la biodiversitat afecta el meu negoci?”. Analitze

A

Advertisement

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s