ObeAlimentària 43 – Novembre 2020

Amadeu Ros, President de la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell

El Canal d’Urgell és aquest mes el tema de portada. Ens en parla en un video Amadeu Ros, el President de la Comunitat de Regants i Xavier Guixà et al. ens exposa les dades tècniques del projecte. Ramaderia i sostenibilitat és el tema del mes. Al Quadre de Comandament que elabora Sandra Climent podem seguir els impactes de la covid en els mercats agraris on Catalunya esdevé campiona en exportacions. Francesc Reguant ens avisa dels errors que no hem de cometre per no malmetre recursos essencials. Jesús Domingo analitza diferents sectors i les noves orientacions de la UE i la PAC. Hi han previstes tres webinars: agricultura periurbana (17-nov) Jornada sobre Bioenergia (26 nov) i Alimentació i exercici físic (2 des). I molta més documentació sobre la realitat i el futur del sector agroalimentari.

obe-5-minuts

Cinc minuts amb Amadeu Ros: Modernització del Canal d’Urgell(video)

obe-tema-del-mes

Future of EU livestock. How to contribute to a sustainable agricultural sector? Dr. Jean-Louis Peyraud (INRAE) and Dr. Michael MacLeod (SRUC). European Comission

obe-conjuntura

Quadre de Comandament Agroalimentari. Novembre 2020

Alimentació i Bioeconomia, els errors que no hem de cometre. Francesc Reguant

Cultura alimentària i consum sostenible. Jesús Domingo

Estratègia “De la granja a la taula” i la PAC. Jesús Domingo

La importància del consum habitual de fruites i verdures com a base per a una alimentació saludable. Jesús Domingo

eSPAI CAJAMAR

CAJAMAR INNOVA

Estadistiques

Dades i estimacions a l’entorn de l’autoproveïment alimentari a Catalunya. Francesc Reguant. Document elaborat a proposta de l’Agrupament de Botiguers de Catalunya,  representats per Emiliano Maroto i Josep Garcia

Informe anual sobre el mercat de vins amb denominació d’origen 2019. Informe Nielsen. 

Informe anual de indicadores 2019. MAPA

Statistical Yearbook. World Food and Agriculture. FAO

Informe sectorial Agroalimentario 2020. CaixaBankResearch

obe-sectors

VI. Reclama conjuntament la fi dels aranzels addicionals. Jesús Domingo

PORCÍ. Més de 100 cassos de PPA en senglars. Jesús Domingo

RAMADERIA. El futur de la ramaderia sostenible a la Unió Europea. Jesús Domingo

RAMADERIA Bruselas quiere reducir las emisiones de metano de la ganaderia. Noticias digitales. FECIC

CARNI. Barómetro ANICE-Cajamar de la industria cárnica española. Primer semestre 2020

CARNI. La hamburguesa con carne, más sana que la vegetal. Juan Ignacio Alvarez. elEconomista.es

LLET. El incongruent Parlament Europeu. Jesús Domingo

SECTOR AGRARI UE, tot i la incertesa del Covid-19. Jesús Domingo

PAC. El acuerdo político sobre la PAC recoge las propuestas españolas. Valencia Fruits

empresa

La llum dels joves empresaris. Victor Costa

Proyecto de ley de modificación de la Ley de Cadena Alimentaria

obe-estudis-i-documents

Silvia Cifre. ¿Queremos o no mantener la productividad de la agricultura europea? AGRODIGITAL

Ingredients funcionals i plantes medicinals en relació a la salut (PRESENTACIONS I VIDEO). Xavier de Diego i Maria José Alonso

La modernització dels Canals d’Urgell. Xavier Guixà Martorell, Joan Roma Velasco i Joan Latorre Pifarré

Issues around data governance in the digital transformation of agriculture. OECD

obe-agroforum

The EU’s chemicals strategy for sustainability towards a toxic-free environment. UEEU strategy to reduce methane emissions. UE 

obe-activitat

ADVERTISEMENTREPORT THIS AD

Webinar GRATUIT: ”L’agricultura en els espais metropolitans. El cas de la Regió Metropolitana de Barcelona’ Ponent: Xavier Recasens (17 de novembre 18 h)

Webinar GRATUIT: Quarta Jornada sobre Bioeconomia: Bioenergia (26 de novembre, 18 h)

Webinar GRATUIT: Què mengem?: Alimentació i exercici físic en temps de la COVID-19. Ponent: Victòria Pons (2 de desembre, 18 h)

En previsió:

  • Obesitat i les seves conseqüències (febrer 2021) N. Vilarrasa
  • Alimentació sostenible (abril o juny 2021) A. Bach
  • Fruits secs (abril o juny 2021) S. Climent