Activitat

Activitat curs 2018-2019

a-Revista Tècnica del Col·legi.- S’ha mantingut amb regularitat la participació d’un article a cada revista (trimestral).

  • Set 18 – article de Xavier Salessobre Segarra-Garrigues,
  • Des 18 – article de Sandra Climentsobre fruita seca i/o mercats internacionals
  • Feb 19 – article de Pilar Orussobre productes de la terra
  • Mai 19- article d’Antoni García Gabarra. Complements alimentaris, un mercat en expansió.
  • Set 19 – article de Eduard Fernando. El control biològic: necessari ahir, imprescindible avui i demà

 b-Participació en la Jornada dels Economistes.- Es va realitzar una sessió sobre innovació a la agroalimentació amb els següents participants.

Moderador: Eduard Arruga

Ponents:

  • Josep M Monfort. Ex Director General de l’IRTA
  • Juan Ramon Hidalgo. Advocat especialitzat en dret alimentari
  • Jordi Ballester de Semillas Fitó

c- Jornades sobre Bioeconomia

Activitat realitzada conjuntament amb la Comissió del Col.legi d’Economistes de “Economia i sostenibilitat”.

1.- Bioeconomía- Una Oportunitat Empresarial (18 de febrer 2019,

2.- Bioeconomia de les Infraestructures Verdes (27 de maig 2019)

Jornades futures programades:

3.- Bioeconomía i innovació (novembre 2019)

4.- La bioenergia dins del cicle de l’economia circular (febrer 2020)

d- Jornada tècnica: “Podem prescindir de la llet? Salut, dieta i valors entorn d’un aliment únic”Activitat coorganitzada amb IRTA, Llet Nostra i Cadi S.Coop. Activitat celebrada el 15 de novembre de 2018.

e) Què mengem?

17/10/18  Desfent mites sobre els alimentsAmb Abel Mariné

23/11/18 – La Dieta Mediterrània. Amb Lluis Serra Magem

1/03/19 Els mercats de la llet. Amb Eduard Gelpi.

26/4/19 – L’aigua, la bioeconomia i el futur de l’alimentació. Amb Josep M. Mateo.

7/06/19 – Petits canvis per menjar millor. Amb Gemma Salvador

f) Visites

  • Visita a Unió Grup Cooperatiu

Activitats realitzades el 2018 (fins juny 2018):

25 de gener de 2018.- Jornada L’Alimentació en un món d’oligopolis: estratègies de futur. (Resum i ponències de la Jornada “L’alimentació en un món d’oligopolis: estratègies de futur”)

Organitzat conjuntament i en el marc de la plataforma AGROFÒRUM

23 de març 2018 Visita a l’Empresa AGROMILLORA 

24 de maig de 2018  Debats agroalimentaris: Agricultura i Economia Social.

Activitats realitzades el 2017:

16 de febrer.- DEBAT AGROALIMENTARI: “Bancs dels Aliments i la lluita contra el malbaratament alimentari” Ponent d’Eduard Arruga

23 de febrer – Visita al Mercat del Peix

2 de març.- DEBAT AGROALIMENTARI: “Activitat econòmica al voltant de les ciutats: El cas de l’agricultura periurbana”. Presenta i modera Xavier Recasens

16 de març.- DEBAT AGROALIMENTARI: “Les assegurances agràries” Ponent Ramon Augé

6 d’abril .- DEBAT AGROALIMENTARI: “La industria alimentària i l’alimentació. El cas de l’empresa Nostrum”. Ponent Sr. Quirze Salomó (CEO de Nostrum).

10 de maig.- CONFERÈNCIA: ”La revisió de la Politica Agrària Comuna (PAC), la visió des de Catalunya”. Ponent Sr. Oriol Anson, Director General de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya

15 de juny.- DEBAT AGROALIMENTARI: El Turisme rural en defensa del territori

19 d’octubre de 2017.- SEMILLAS FITÓ: De com la biotecnologia obre les portes del mercat global

28 de novembre de 2017.- Jornada El repte empresarial al Sistema Alimentari Global. Organitzat conjuntament amb la fundació Triptolemos

En el decurs d’aquesta activitat també es va fer la presentació del llibre “El Sistema Alimentario” Ed. Aranzadi, en el qual hi ha una significativa participació de membres de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col.legi d’Economistes.

Publicacions al Informatiu de l’Economista

Publicacions a la Revista Tècnica 

Anuncis