ObeAlimentària 51 – Octubre 2021

Sr Oriol Amat, degà del Col.legi d’Economistes de Catalunya i Sra Conxita Villar, degana del Col.legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, al moment de la signatura del Conveni de col.laboració entre ambdós Col.legis

Obealimentària 51 es fa ressò del Conveni de Col·laboració signat el passat setembre entre el Col·legi d’Economistes i el Col·legi d’Agrònoms. Com a primera activitat fruit d’aquest Conveni n’és la propera Jornada del dia 21 d’octubre que porta per títol Catalunya capital de l’alimentació catalana. Aquesta és una activitat en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, que enguany correspon a Barcelona. Des d’ambdós Col·legis volem reflexionar sobre la responsabilitat de Barcelona sobre l’entorn que l’alimenta.

La Jornada compta amb diferents ponències i dos debats singulars. Una d’elles sobre les “diverses vies del camp a la taula”. Allí hi participen diferents opcions: Jaume Alsina, president de Bon Àrea, Jordi Valls, director de Mercabarna, Míriam Soteras, directora del Mercat Arrels i Albert Riera, director de Comunicació de La Fageda. Un segon debat és sobre construir llaços entre el món rural i el món urbà. Hi participa Oriol Estela, coordinador general del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i Josep Presseguer CEO de Fruits de Ponent. T’hi esperem. Pots inscriure’t-hi al següent ENLLAÇ.

Obealimentària 51 porta molt altres continguts d’interès. En destaquem la celebració el dia 13 de la Jornada sobre Espais Agraris que és la sexta Jornada del cicle “Aigua sòls i Aliments a Catalunya”. Entrevistem a Ramon Estruch sobre PREDIMED. EL Quadre de Comandament on destaquen els moviments de preus de les primeres matèries, la inflació corresponent, la sequera que està condicionant les collites de fruita dolça i seca, vinya i oliva i noves tendències vers la proteïna vegetal mentre que el porcí inicia un canvi de cicle.  I un seguit d’aportacions d’opinió i d’informació sobre la realitat del món agroalimentari i rural front als reptes estratègics de futur.

obe-5-minuts

Cinc minuts amb Ramon Estruch: PREDIMED

obe-activitat

1.- CICLE DE JORNADES “AIGUA, SÒL I ALIMENTS A CATALUNYA”

2.-JORNADA: Barcelona, Capital de l’Agroalimentació Catalana (21 d’octubre 2021)

JORNADA: BARCELONA CAPITAL DE L’AGROALIMENTACIÓ CATALANA (21 d’octubre 2021) Format d’activitat a Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible

3.-TROBADES “QUÈ MENGEM?”

obe-tema-del-mes
VIDEOS I PONÈNCIES DE TOTES LES JORNADES DEL CICLE “L’AIGUA, EL SÒL I ELS ALIMENTS A CATALUNYA”
obe-conjuntura

Quadre de Comandament Agroalimentari. Setembre 2021

obe-opinio

¿Quedamos para comer?. Anna Pallí

Clima, biodiversitat i agricultura, un repte i una gran oportunitat. Montserrat Viladrich

El país del “no” a tot. Francesc Reguant

Tecnologies emergents? Son faves comptades. Alba Graells

Vàtua si era el clima!. Carles Folch

Estadistiques

Quina és la causa principal dels incendis forestals a Catalunya. Carles Folch

Evolució comparada de preus i costos agraris. DACAAR

obe-sectors

Alianza Agroalimentaria. Ramon Francas

Agricultura de conservació i emergència climàtica. Jesús Domingo

Cada dia dues explotacions tanquen de manera definitiva. Jesús Domingo

Com resoldre els grans reptes de les zones rurals. Jesús Domingo

De la Granja a la Mesa. Jesús Domingo

Demanen suport en la difusió dels avenços en el sector ramader. Jesús Domingo

El consum de carn i les emissions de GEH. Jesús Domingo

En el 85 % del territori viu el 20 % de la població. Jesús Domingo

La fruita dolça de Lleida. Jesús Domingo

La prohibició de la venda a pèrdues. Jesús Domingo

Demanen un major suport internacional. Jesús Domingo

El medi rural és garant del patrimoni natural. Jesús Domingo

El metà un nou cop a la ramaderia. Jesús Domingo

Informe del TCE sobre l’ús sostenible de l’aigua . Jesús Domingo

obe-estudis-i-documents
Inauguració del curs a ICEA amb la Consellera Teresa Jordà, Jose Miguel Mulet i Ignasi Servià

La nouvelle PAC confirme le retour en force de l’agronomie : le cas espagnol. Tomás Garcia Azcárate

Análisis DAFO de la producción y consumo de alimentos ecológicos. Euroganaderia.EU

Les 10 startups catalanes que revolucionaran la indústria alimentària. Elena Busquets

Uso sostenible del agua en la agricultura. Tribunal de Cuentas Europeo

Guia per treballar reptes socials complexos amb un enfocament sistèmic. Omidyar Group

A guide to forest–water management. FAO

Netherlands proposes radical plans to cut livestock numbers by almost a third. Senay Boztas

Avances en la legislación española del desperdicio alimentario. Jose Maria Ferrer Villar

La ganadería del futuro llega de la mano de Granja Circular. elEconomista.agro

El papel del regadío frente a los desastres meteorológicos. Andrés del Campo


Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s