ObeAlimentària 25 – Octubre 2018

aDSC_0823

En Joan Josep Raventós, President de la Cooperativa de Bràfim i Cap de branca vitivinícola de la FCAC

El cooperativisme al sector de la vinya és centenari. N’hem volgut saber la realitat actual entrevistant a Joan Josep Raventós, cap de branca vitivinícola de la Federació Catalana de Cooperatives Agrícoles. El Quadre de Comandament ens aporta tota la informació per a seguir el sector agroalimentari amb un instant. Es recupera la taxa de cobertura de comerç exterior. Alerta màxima per la PPA. Les pràctiques comercials deslleials son preocupació a la Unió Europea, en parlem com a tema del mes. França hi aporta una nova llei que està ja generant fortes controvèrsies. CAJAMAR i ANICE acaben d’inaugurar el baròmetre de la indústria càrnia. Ricard Estrada ens explica per què serveixen les unitats mínimes de conreu avui. Parlem de les estadístiques de la industria, de l’economia circular, de l’ús del sòl i els ecosistemes.  iniciem una nova activitat: Què mengem? amb Abel Mariné

obe-5-minutsCinc minuts amb en Joan Josep Raventós: Cooperatives vitivinícoles

obe-tema-del-mes

Propuesta de DIRECTIVA DEL PARLAMENTO EUROPEO Y DEL CONSEJO relativa a las prácticas comerciales desleales en las relaciones entre empresas en la cadena de suministro alimentario.

Acerca de la diferencia del precio en campo y el precio en tienda. Tomás García Azcárate

Prácticas comerciales desleales. El consejo i el PE acercan posiciones. Agrodigital

Se ha dado un gran paso hacia una cadena alimentaria más justa. Agrodigital

Infografia de la “Loi pour l’equilibre des relations commerciales dans le secteur agricole et alimentaire et une alimentation saine et durable”. Ministère Agriculture Français

Text de la “Loi pour l’equilibre des relations commerciales dans le secteur agricole et alimentaire et une alimentations saine et durable”. Ministère Agriculture Français

eSPAI CAJAMAR

Barómetro ANICE-CAJAMAR de la indústria cárnica española

El sector porcino de la incertidumbre al liderazgo. Miguel Angel Diaz Yubero

Una ganaderia cada día mas sostenible. David Ucles

El irresistible ascenso de las exportaciones españolas de porcino. Servicio de Estudios. CAJAMAR

El envejecimiento es menor en las explotaciones más grandes. Servicio de Estudios. CAJAMAR

obe-conjunturaQuadre de Comandament Agroalimentari Octubre 2018.

obe-opinio

Què són i per què serveixen les unitats mínimes de conreu, avui?. Ricard Estrada

Pujada dels fertilitzants. Jesús Domingo

Estadistiques

Observatori del món rural, edició 2018. Fundació del Mon Rural

Informe Anual 2017 de la Indústria a Catalunya. DEC. Generalitat de Catalunya

Informe Anual de la  Indústria Alimentària Española. Periodo 2015 – 2016. MAPAMA

The world of organic agriculture, Statistics and emerging trends 2018. FiBL-IFOAM

obe-sectors

CEREALS. La FAO revisa a l’alça la seva previsió mundial de cereals. Jesús Domingo

OLIVERA I OLI. Olivo de alta densidadP.A. Romero

OLIVERA I OLI. Boletín del Mercado de Aceite de Oliva. MAPAMA

PORCÍJARC exigeix l’aturada d’entrada de garrins a l’Estat per a evitar el contagi de la Pesta Porcina Africana (PPA)Agropres

por agropres

BOVÍ DE LLET. Rise of mega farms: how the US model of intensive farming is invading the world. Fiona Harvey et al.

INDUSTRIA ALIMENTÀRIA. Siete tendencias que estan revolucionando la industria alimentaria. Agrodigital / Orizont

obe-estudis-i-documents

obe-agroforum

 Circular AgronomicsProjecte IRTA

obe-activitat

Programa 2018-19 de la Comissió d’Economia Agroalimentària

NOVA ACTIVITAT 17 d’octubre: Què mengem?: Desfent mites sobre els aliments, amb Abel Mariné

Escriu un comentari